Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZIME NAVIJAČKOG SUKOBA

Petorica navijača West Hama pritvorena: Gađali se kriglama i stolicama s Boysima

Zagreb: Navijači West Hama počeli se okupljat u centru grada
Sanjin Strukic/PIXSELL
17.09.2021.
u 12:38

Policajci su uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i palicu, kako bi izdvojili i zadržali četiri državljana Velike Britanije u dobi od  23, 20, 25 i 23 godine. Oni su bili u grupi koja je napala dvojicu hrvatskih državljana u dobi od  26 i 21 godinu

Petero državljana Velike Britanije u dobi od 23 , 25, 23, 20 i 20 te dvojica hrvatskih državljana u dobi od 22 i 26 godina sumnjiče se za sudjelovanje u tučnjavi, priopćila je zagrebačka  policija. Kada su državljani Velike Britanije u pitanju, riječ je o navijačima West Hama koji su nakon što su ispitani na policiji i u tužiteljstvu dovedeni pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu. Svoj petorici određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega jer je sud odbio prijedlog obrana da ih se pusti uz jamčevinu da se u nastavku postupka brane sa slobode.

Osim ove petorice državljana Velike Britanije, koji se sumnjiče za sudjelovanje u tučnjavi, u zagrebačkoj policiji kažu i da su još dvojica državljana Velike Britanije u dobi od 44 i 31 godine  prekršajno prijavljeni zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako je već ranije priopćeno, policajci u ophodnji su 15. rujna u 21.25 u Tkalčićevoj ulici uočili tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta nakon čega je uslijedila tučnjava između više osoba, odnosno navijača West Hama i Dinama. Policajci su uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i palicu, kako bi izdvojili i zadržali četiri državljana Velike Britanije u dobi od  23, 20, 25 i 23 godine. Oni su bili u grupi koja je napala dvojicu hrvatskih državljana u dobi od  26 i 21 godinu. Bacali su na njih krigle i stolice. U sukobu je ozlijeđen 26-godišnjak pa  su policajci pozvali i Hitnu pomoć. Prevezen je u KBC Sestre milosrdnice gdje je ustanovljeno da je teže ozlijeđen.

Istovremeno su pripadnici interventne policije, koji su također bili na mjestu sukoba, uz uporabu sredstava prisile svladali i izdvojili 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije. Interventi policajci, kažu u zagrebačkoj policiji, morali su  uporabiti sredstva prisile  kako bi prvo razdvojili,  a zatim i svladali dvojicu državljana Velike Britanije u dobi od  35 i 31  koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta. Mlađi od njih dvojice je uhićen i odveden u policiju da se otrijezni prije no što se nad njim provede kriminalističko istraživanje, dok je stariji prevezen u bolnicu  kako bi mu se pružila liječnička pomoć te utvrdila težina ozljeda.  U zagrebačkoj policiji kažu i da su svi privedeni bili pod utjecajem alkohola.  

Iste večeri, u 21.45  pripadnici Interventne jedinice policije su na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače  Dinama koji su kod sebe imali, kažu u policiji,  predmete pogodne za napad,  pa su i oni privedeni.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Policija osiguravala 2000 engleskih navijača: Pjevali dok su hodali do stadiona

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije