Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam u vukovaru

Za Strikomanovu 'milenijsku' plesalo 500 osnovnoškolaca

sime strikoman,ples,vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
18.05.2013.
u 17:05

Na ovogodišnjem sajmu knjiga LikeBooku sudjeluje 26 nakladnika koji su posjetiteljima ponudili oko 15.000 naslova koji se prodaju po posebnim popustima od 20 do 80 posto.

Zajedničkim plesom 500-ak učenika vukovarskih osnovnih škola i milenijskom fotografijom koju je snimio Šime Strikoman danas je na središnjem gradskom trgu započeo 2. Vukovarski sajam knjiga koji nosi naziv LikeBook 2013. 

Prema riječima Vlatke Szurme Sabo, ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar koja je i jedan od organizatora sajma, na ovogodišnjem LikeBooku sudjeluje 26 nakladnika koji su posjetiteljima ponudili oko 15.000 naslova koji se prodaju po posebnim popustima od 20 do 80 posto. LikeBook ima i humanitarni karakter s obzirom da će sav prihod sa nekih od aktivnosti biti uplaćen u Fond za aisstente u nastavi. Organizirani su i programi za odrasle i djecu, predstavljanja knjiga, strip i grafit radionice, druženje sa poznatim hrvatskim knjževnicima, potpisivanje knjiga...

Poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman ovom prilikom je u Vukovaru napravio svoju 352 milenijsku fotografiju od kojih je ovo peta iz Vukovara. Podsjetio je da je jedna od njih, koja je nastala prije nekoliko godina u dvorištu Gradskog muzeja, danas dio kalendara EU.

– LikeBook je u svega dvije godine postao prepoznatljiv sajam knjiga u cijeloj Hrvatskoj. Uveli smo niz novosti kako bi sajam bio drugačiji i posjećeniji. Ovakvog sajma knjiga nema od Zagreba do Vukovara i mislimo da je to naša šansa da Vukovar postane prepoznatljiv i po ovoj kulturnoj manifestaciji koja se ove godine održava na temu Kulture svijeta u svijetu kulture. Organizatori LikeBooka 2013. su Gradska knjižnica Vukovar, Hrvatski radio Vukovar i Vukovarske novine.

>>Šime Strikoman snimio milenijsku fotografiju \"Obitelj i vrtić za papu\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije