Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnjica

Za strašne zločine u Berku podignuta samo jedna optužnica

berak (1)
Branimir Bradarić/VLM
03.09.2012.
u 14:36

Berak je poznat i kao mjesto gdje su počinjeni neki od najstrašnijih zločina tijekom Domovinskog rata

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas su mještani Berka obilježili godišnjicu stradavanja ovoga sela koje se nalazi nedaleko od Vukovara. Tijekom Domovinskog rata ubijena su 34 mještanina Berka, dok se za njih deset još uvijek traga.

Gabrijel Kujundžić, načelnik Općine Tompojevci, kojoj pripada i Berak, podsjetio je i ovom prilikom da je unatoč velikom broju ubijenih i nestalih za sada podignuta samo jedna optužnica za taj ratni zločin.

Berak je poznat i kao mjesto gdje su počinjeni neki od najstrašnijih zločina tijekom Domovinskog rata. Mještani Berka ubijani su na ulici, po kućama, bacani u bunare te mučeni u logoru koji je uspostavljen nakon okupacije sela. Tijekom okupacije hrvatskog Podunavlja seoska crkva Mučeništva sv. Ivana Krstitelja bila je pretvorena u diskoteku koju je vodio jedan od pripadnika zloglasnih Škorpiona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije