Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plava vrpca

Za spašavanje sirijskih emigranata priznanje riječkim pomorcima

riječka luka
Ilustracija/ Goran Kovacic/PIXSELL
03.12.2014.
u 15:35

U momčadskoj konkurenciji Plavu vrpcu je posada Kahoe Tidea pod zapovjedništvom riječkog kapetana Željka Vukovića zaslužila za spašavanje 142 sirijska emigranta, brodolomca, 60 milja od libijske obale u svibnju ove godine

Plava vrpca Vjesnika, priznanje koje se dodjeljuje najhrabrijim hrvatskim pomorcima, ove godine  i u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji  "odlazi" na jedan brod, američki "supplier" Kahoe  Tide. 

U momčadskoj konkurenciji Plavu vrpcu je posada Kahoe Tidea pod zapovjedništvom riječkog kapetana Željka Vukovića zaslužila za spašavanje 142 sirijska emigranta, brodolomca, 60 milja od libijske obale u svibnju ove godine. U tom se pothvatu na moru posebno istaknuo drugi časnik palube, također Riječanin, Bojan Tasić, koji je spasio 70 davljenika i time osvojio priznanje u pojedinačnoj konkurenciji.

Tasić se tek tjedan prije nesretnog događaja ukrcao na brod, a spašavajući djecu, žene i muškarce, većinom neplivače, pokazao je iznimnu hrabrost, snalažljivost i požrtvovnost izlažući opasnosti i svoj život. Mjesec i pol dana od ovog spašavanja zapovjednik Vuković je sa istim brodom i posadom spasio još 214 azijskih i afričkih emigranata koji su plovili od libijske obale prema Italiji.

>> Plava vrpca Vjesnika hrabrim morskim i riječnim vukovima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije