Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Za skidanje ustaškog pozdrava čekaju se povijesni specijalci, a trg s Titovim imenom miče se odmah

Neofašizam u Hrvatskoj i u Europi ne želi reviziju starofašističke povijesti, nego oblikovati novofašistički futur

Komentari 45

Avatar arba_arba
arba_arba
12:04 02.07.2017.

moze li netko zamisliti da se trg u Linzu zove po velikom njemackom Führeru- nezamislivo. Samo kod nas se oko Toga jos uvijek koplja lome. Zabranite simbole komunizma i fasizma i kaznjavajte konzekventno sve radikale ( ali i one uu politici koje brane takve zlocince npr. Milorada P.) i sve ce biti ok.

VL
DU
Deleted user
12:01 02.07.2017.

Najbolje je kad se ovi "antifašisti", čitaj komunisti (vidi lijevi dio fotografije i zastavu) pozivaju na ZAVNOH i Tuđmana.....pa što onda ne mašete hrvatskim zastavama i Tuđmanovom fotografijom, već juglslavenskom i komunističkom?....Pa ti isti "antifašisti" su ubili tvorca ZAVNOHA Hebranga kao psa u Beogradu uz Titov blagoslov.....i kaj to je kao nešto loše propitkivati o komunističkim zločinima?

VL
Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
11:45 02.07.2017.

Mogu se samo nadovezati na ovaj uradak uvaženog g. Gerovca, naročito u kontekstu neskrivenog obožavanja druga Tita: Hibristofilija - sve djevojčice prolaze kroz fazu kada maštaju o lošim dječacima, ali problem nastaje kada fantazija prelazi u jaku seksualnu želju prema psihopatu koji je počinio strašne zločine.

VL
EW
ewcfwqwe
11:21 02.07.2017.

Nismo skinuli table s njegovim imenom a koliko ćemo čekati da stigne pravda za sve njegove i zločine njegovih pobornika. Od 1995 niti jedan slučaj nije otvoren niti se o tome priča. Strasno

VL
BA
bakulušić
13:07 02.07.2017.

Gerovac, Pofuk i Mile Kekin su stručno utvrdili da je riječ o ustaškom pozdravu i tko to tumačenje ne prihvati taj je - opasni ustaša!

VL
JA
jadrmatic
11:22 02.07.2017.

Tvrditi da je Hrvatska ustavom definirana na zasadama ZAVNOH-a ili na antifašizmu zato što se u graničnom kontekstu u preambuli spominju odluke ZAVNOH-a iz 1943. (a koje se tiče spajanja Istre, Rijeke i otoka s Hrvatskom, što je u zadanim okvirima raspada Jugoslavije bilo nužno, jer ti krajevi od strane Hrvatske nisu ni unijeti u Jugoslaviju 1918.), je jednako neinteligentno kao što bi bilo tvrditi da je Hrvatska utemeljena na rojalizmu jer se u preambuli spominje hrvatsko kraljevstvo iz X stoljeća, feudalizmu jer se spominju hrvatske kneževine iz IX stoljeća, vladavini Mađara jer se u preambuli spominje Hrvatsko-ugarska unija, suvererenitetu kuće Habsburg jer se spominje izbor kralja Habsburške monarhije itd. Antifašizam, a koji je zločinačka ideologija, nije temeljna vrijednost Ustava, iste su poimence navedene u čl 3. Ustava: Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav.

VL
KA
Karloho
13:21 02.07.2017.

Jad i bijeda,ad komunista su jedino gori neokomunisti...

VL
TE
teoodd
13:29 02.07.2017.

VL mozeli proci dan da Hrvatsku ne prozivate za fasizam i ustastvo...????

VL
DU
Deleted user
13:42 02.07.2017.

Hvala Gorane Gerovce, nakon takovog maloumnog naslova, naravno da covjek nema volje citati clanak, a i hitri odlazak s portala namece se kao razumna odluka. Usteda vremena za svaku pohvalu. Jos samo malo i na VL se nece vise imat sta citat :-)

VL
EL
EldersRealm
15:23 02.07.2017.

U ovom tekstu treba rijec fasizam zamijeniti rijecju komunizam i sve stoji kako je napisano.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
13:34 02.07.2017.

Ja našeg Gorana predlažem za titulu maršala antifašističke borbe protiv ustaških guja.

VL
AN
Anuna66
16:30 02.07.2017.

Jugokmerski novinar ...

VL
MI
mirtebi
05:36 19.07.2017.

Zlocinci i diktaatori ne zasluzuju spomenike bez obzira na njihove neke pozitivne stvari ma kojoj strani pripadali.

VL
PB
Propali branitelj
14:07 02.07.2017.

ja sam sdljedbenik franje tudmana bio za vrijeme rata takav cu ostati do kraja o antifasizmu je bio jasan... ne pada mi napamet da ga se odreknem sto se tita tice odgovoran je za zlocine kao i komunisti..neznam ciji stee vi sljedbenici mozda SULTANA koj izmedu redova zeli gaziti po franjinim rijecima to je covijek koj mjenja stranke a ujedno prica o postenju i dostojanstvu bio bi marginalac da nije bio u hdz odreci se necu hrvata postenih boraca antifasista branitelja i Tudmana a naj manje zbog sultana....znam samo naprijed...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.