Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava 60. godišnjice

Za rođendan ZOO-a lavovima u kavez doveli zebru, ali kartonsku

ZOO Osijek
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/3
21.10.2015.
u 13:57

Na rođendanskoj proslavi površinom najvećeg ZOO-a u Hrvatskoj, od 11 hektara, častile su se i ostale životinje. Majmuni su u ukrasnim vrećicama dobili banane, grožđe, naranče.

U manje od minute osječki lav i lavica rastrgali su zebru u svom kavezu.

Poklon im je to za 60. rođendan Zoološkog vrta u Osijeku. No, riječ je samo o kartonskoj zebri. Kakva god bila, prvi put su ju vidjeli uživo jer nikada nisu živjeli u divljini. Baš kao u prirodi, lavica ju je zgrabila za vrat i oborila.

Na rođendanskoj proslavi površinom najvećeg ZOO-a u Hrvatskoj, od 11 hektara, častile su se i ostale životinje. Majmuni su u ukrasnim vrećicama dobili banane, grožđe, naranče.

-Šarene pinjate izradili smo od balona, škrobom zalijepili papir, a unutra smo stavili sjemenke i voće. Moraju se malo potruditi da dođu do hrane – objašnjava Denis Vedlin, rukovoditelj ZOO-a.

Ris se, pak, zabavljao kutijom u kojoj je zveckala plastična “igračka”.

Osječki ZOO dom je za 80-ak životinjskih vrsta, a po dvjema je žirafama jedinstven u Hrvatskoj. Stiže im uskoro kratkopandžasta južnoazijska vida koja će biti osobito zabavna djeci. 

>>Divovski mravojed u ZOO-u: Odsad me zovite Oliver

Komentara 2

HB
hbhr
14:34 21.10.2015.

kupe fore od Kolinde

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
19:17 21.10.2015.

zoo je mučenje životinja, posebno primljen na područjima poput glasača hdza i bozanića kojima je gušt i jedini smisao u životu mučiti nekoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije