Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigla oluja

Za RH proglašen najviši stupanj opasnosti ekstremnog vremena!

vrućine
Foto: Meteoalarm
1/5
29.07.2013.
u 16:25

Najviši stupanj za cijelu Hrvatsku izdao je i Meteo Alarm, u kojem sudjeluje DHMZ, no najviši stupanj upozorenja većinom se odnosi na visoke temperature zraka.

Europski centar za prognoziranje oluja stavio je najvišu razinu opasnosti (3) za područje sjeverne Italije i Istre. Trojka ukazuje na iznimno veliku opasnost nastanka vrlo jakih oluja. Razina 3 u našim se krajevima javlja jako rijetko, prenosi IstraMet, nezavisni regionalni meteorološki portal, http://www.istramet.com/

Najviši stupanj za cijelu Hrvatsku izdao je i Meteo Alarm, u kojem sudjeluje DHMZ, no najviši stupanj upozorenja većinom se odnosi na visoke temperature zraka.

Naoblačenje, jak vjetar i kiša zahvatit će čitavu Istru u idućih sati, a na satelitskoj snimci već se vide novi oblaci koji se "rađaju" u sjevernoj Italiji i koji će donijeti pljuskove i grmljavinu večeras i noćas. Oblaci jako brzo napreduju prema sjeveroistoku, stoga jake kiše ima već nadomak Umaga... Upozorenje su prenijeli i slovenski meteorološki portali u Sloveniji. Očekuje se da bi nevrijeme mogla pratiti i obilna tuča.

Veliki sustav na otvorenom moru, u posljednjih pola sata još je ojačao te se kreće prema sjeverozapadu Istre. U "pozadini" niču novi sustavi tako da u idućim satima na red stiže i ostatak Istre. Prva izraženija oborinska linija ušla je na radare http://www.istramet.com/radarske-snimke/

Jaka tuča zabilježena je proteklih dana na području Njemačke, a jutros je nevrijeme poharalo i sjevernu Italiju. Olujan vjetar na udare čupao je drveće i odnio nekoliko krovova, ulicama Torina tekle su bujice vode ...Štete su vrlo velike, no nije bilo žrtava. Fronta i pripadajuća ciklona napreduju prema istoku te će poslijepodne i navečer zahvatiti Istru i donijeti lokalne pljuskove i grmljavinu, a posebno treba upozoriti na jak i olujan sjeverozapadni vjetar, posebice uz more. Posebnu pažnju trebaju posvetiti oni koji se nađu na moru. Zbog prolaska frontalnog poremećaja poslijepodne na moru će zapuhati prolazno jaka tramontana s olujnim udarima. Jaka tramontana očekuje se i uz zapadnu obalu Istre, a zapuhat će iznenada. Kasno poslijepodne i naročito navečer i u noći na utorak moguće je jače olujno nevrijeme s tučom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije