Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Za resetiranje RH ne treba veliki vođa, nego volja građana

Nevoljkost za preuzimanje odgovornosti naš je veliki problem i ja ne vidim osobu ni političku snagu koja bi imala snage provesti promjene

Komentari 7

DU
Deleted user
07:05 23.10.2018.

Uz dužno poštovanje, sva ta snatrenja o "resetiranju" su posve "iščašena" jer ne samo da drž. sustav ne nalikuje kompjutorskim nego morate uzeti u obzir i niz tužnih činjenica. Primjerice, najviše berićetni sektori (telekomunikacije, bankarstvo, osiguranja) su > 90 % u stranim rukama, a domaća industrija je pogažena kao trava u petercu golmana. Trenutačno se odvija još i niz destruktivnih procesa u prehramb. industriji (Agrokor afera), koja je najviše očuvana od industrije u Hrvatskoj. Obrtništvo pak nema perspektive jer je država emitirala golemi niz prava u bliskoj prošlosti i sad im bukvalno guli kožu s leđa, da sve to namiri preko brutalno visokih poreza koji zatiru taj sektor. Tko meni ne vjeruje, nek pogleda gomile praznih poslovnih prostora duž ulica naših gradova i samo frizeraji se još drže iznad razine vode jer oni imaju male troškove. Tako da što bi vi "resetirali"?

VL
KS
Ksantipa
06:37 23.10.2018.

Kakva volja građana??? Izbori (svi) su najobičnija predstava. Zar je ova politička koalicija volja građana ? Mora se pod hitno mijenjati izborni zakon?

VL
SK
Skviki
07:55 23.10.2018.

Za resetiranje RH ne treba veliki vođa, nego volja građana Kad se ovaj naslov članka vidi, pa u članku pročitam sljedeće. onda mi dojde muka. Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić, koja je profesionalno sudjelovala u mnogim političkim kampanjama i politiku svakodnevnoevno gleda izbliza, smatra da bitnih promjena ipak ne može biti bez nositelja promjena, dakle bez osobe koja je spremna preuzeti odgovornost. Mi imamo nešto više od 4 milijuna vrhunskih vođa i svi oni znaju najbolje, a pogotovo naši smotani novinari. Kod nas se na svakom koraku susreču prevaranti i oni koji se ne drže dogovorenog.

VL
AK
ante kolorante
09:49 23.10.2018.

reset = revolucija i to nece brzo. gda mamic ima vrlo kratak pregled. drzava koja je prosla i totalitaristicki sustav/komunizam / rat treba puno vise od 20 god. da se oporabi od traume. Mi jos dan danas zivimo uz posljedicece tih cinjenica. Komunisti su gasili volju za otpor i potjerali genetska dispozicija za to. Rat je omogucio krivi ljudi bogatstsvo i politicka moc. Mlada intelegencija danas je otisla isto kao prije 40 god., samo ostane populacija skime se manupulira. ostane samo revolucija kad pukne mirovinski. jedan rat je ravrsio prije 23 god. . .. drugi za kolektivni svjest... se i dan danas nastavi.. VIVA LA REVOLUCIJA !

VL
MI
miromadjaric
10:32 18.02.2019.

Dobar navod: "već je potrebno društvo koje je dovoljno zrelo i angažirano da zahtijeva i potiče promjene.". Tome treba dodati "evidence base": Gallup je 2014. napravio svjetsko istraživanje o angažiranosti na poslu, gdje smo predzadnji na svijetu (od 140 zemalja, iza nas je samo Sirija). Onda niti opća populacija ne može biti angažiranija. No kao i u drugim medijskim prikazima (političari ili novinari, svejedno!), sve je orijentirano na nabrajanje problema, ništa na rješenja, pa čak niti na glavne uzroke. U ovom članku je ključni pojam "rješenje" spomenuto samo jednom, i to na način da treba napraviti "reset"! To nije rješenje, to je posredni cilj, no postavlja se pitanje kako to napraviti. Na mojoj stranici https://www.facebook.com/EdukacijaNajvaznija/ dao sam prijedlog rješenja. Ne smatram to najboljim rješenjem, smatram to JEDINIM! Zato jer je loša edukacija glavni uzrok svih problema, a njezino korjenito poboljšanje može biti rješenje svih problema, pogledajte na stranici!

VL
DU
Deleted user
10:31 08.02.2019.

Politicari znaju da danas u Hr ne postoji kriticna masa koja bi mogla inicirati promjene, Ta masa je otisla u druge djelove EU i pitanje je da li ce se ikad vratiti. Ostaju samo ti koji imaju koristi od ovakve politike ili nemaju ambicija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.