Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatni trošak

Za remont Vladina aviona još milijun dolara

challenger,državni zrakoplov
Daniel Kasap/PIXSELL
26.09.2013.
u 20:57

Slavko Linić: Neki misle da bi bilo najbolje sve rasprodati, prodati sve automobile, avion i sve što imamo. Ja ne mislim tako

Servis državnog zrakoplova Challenger stoji puno više nego što su u Uredu predsjednika Vlade pretpostavljali pa je Vlada na današnjoj sjednici odobrila isplatu dodatnih 1,072 milijuna američkih dolara za popravak zrakoplova.

Direkcija za korištenje službenog zrakoplova već je isplatila gotovo 750 tisuća američkih dolara za remont zrakoplova kojim se uglavnom služe najviši državni dužnosnici. No, tijekom remonta ispostavilo se da je Vladin zrakoplov u puno lošijem stanju nego što se mislilo te su nastali dodatni troškovi.

Prije sjednice Vlade novinari su ministra financija Slavka Linića zamolili da komentira isplatu dodatnih milijun dolara za popravak zrakoplova u kontekstu velike ekonomske krize i od Vlade proklamirane politike štednje.

– Neki misle da bi bilo najbolje sve rasprodati, bilo bi najbolje prodati sve automobile, avion i sve što imamo. Ja ne mislim tako – rekao je ministar Linić.

Premijer Zoran Milanović priznao je danas na sjednici Vlade pogrešku Ureda Vlade jer su očito podcijenili problem i u svom proračunu za ovu godinu osigurali premalo novca za remont državnog Challengera.

>> Država odobrila kupnju aviona za 64 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije