Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Za rehabilitaciju pravosuđa vitalno je da se ne odbacuje stručnost zbog politike

Građani zahtijevaju učinkovito, brzo i pošteno pravosuđe, no može li se tom zahtjevu udovoljiti ako se odričemo stručnih i moralno neupitnih ljudi koji bi mogli i unutar sustava pokrenuti val promjena da se riješe mangupa iz svojih redova koji ruše rejting svima?
01. lipnja 2021. u 20:49 6 komentara 808 prikaza
Vrhovni sud
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Popne li se Zlata Đurđević na Mount Everest hrvatskoga sudstva, to može biti mali korak u njezinoj karijeri; ona je osvojila sve visove u pravnoj znanosti da mnogi opravdano pitaju što će joj crni sudački kruh pored profesorske pogače? Ako bi povukla i druge stručnjake da idu linijom težeg otpora i da se ne plaše bitaka koje mogu izgubiti, profesorica kaznenog prava mogla bi i porazom napraviti veliki korak za naše pravosuđe. Nju se ne bi smjelo osuđivati zato što je kao rijetka osoba toga ranga uložila osobni kapital u projekt za koji od početka nije bilo izvjesno da će dati ikakve dividende, s obzirom na turbulentna kretanja na političkoj burzi. Kako funkcioniraju odnosi između dva hrvatska brda, prije bi se Milanović i Plenković mogli popeti na Mount Everest nego dogovoriti tko će voditi Vrhovni sud. To je realnost naše države.

Večer u Dubrovniku, na ulicama sve više turista
TOMISLAV KRASNEC
Kako bi Hrvatska izgledala danas da prije 10 godina nije završila pregovore s EU
Gangster
GANGSTER TE VOLI
Pogledajte slavni dokumentarac: Hoće li legenda Bugarki Maji pronaći partnera?
SLABO POZNATO
Legendarni hrvatski nogometaši Zajec, Šurjak, Belin... igrali su za "Srbiju"
  • tomkuk:

    Kakva rehabilitacija pravosuđa pravosuđa? Da pravosuđe nije dobro priča se već godinama i nitko ništa ne poduzima. Kriminalci i ubojice šetaju među nama. Sudci nemaju muda raditi svoj posao. Svi znaju sve i opet se šuti. Fuj fuj.

  • ante.vrankovic:

    "Mangupa" je 95%, i ja sam to dokazao temeljem 40 odluka u svojih 17 postupaka u Otvorenom pismu Sessi 31. 5. 2021. Dakle nemojte dezinformirati u Večernjaku, to radite na TV-u.

  • berija:

    Stručnost u pravosuđu? Od svih koji upišu fakultet, najgori su u prosjeku oni koji upišu pravo. Pravni fakultet dobiva škart od učenika, kakvi onda oni mogu biti suci, kakvi profesori prava oni koji ostanu na fakultetu? Kakva stručnost u pravosuđu?