Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Alerić:
Povratak na članak

Za reformu je bitna stručnost, a ne to rade li je lijevi ili desni

Jokićeva reforma doživjela je fijasko. Zašto o tome nitko ne govori? Za prosvjede nema razloga jer ničija prava nisu povrijeđena.

Komentari 14

Avatar abakus
abakus
16:45 01.06.2017.

"Pa HAZU je prikupio i objavio tri knjige primjedaba. " Točno. O tim primjedbama nitko se od "jokićevaca" nikad nije očitovao, vjerujem da većina onih koji podržavaju onakvu reformu ni ne zna za te primjedbe. Ljudi se kod nas, zahvaljujući medijima i onima koji potiču najniže strasti kako bi na njima skupljali neke bodeve za sebe, opredjeljuju ne na osnovi činjenica nego na osnovi tih odavno stvorenih podjela i strasti. Uzalud je tada nešto pokušati objasniti i argumentirati... Jokić je jednostavno napravio loš posao i ta činjenica nema nikakve veze s ideologijom. Nije mi jasno zašto je onima koji se toliko kunu u želju za boljim obrazovanjem djece istovremeno toliko stalo da im nametnu lošu obrazovnu reformu, za koju je svakoem tko je pročitao barem dio primjedbi jasno da bi strahovito unazadila naš obrazovni sustav? A sve samo zato da bi "Jokić pobijedio". Svašta...

VL
BA
bakulušić
18:37 01.06.2017.

Nažalost, u Hrvatskoj je ideologija još uvijek važnija od svega drugog i ideologija je glavni kriterij o kompetentnosti. Tko je završio Obranu i zaštitu te Teoriju i praksu samoupravnog socijalizma, kompetentan je za sve. I društvena, i znanstvena, i crkvena pitanja. I, što je najzanimljivije, ta "kompetentnost" se prenosi sa koljena na koljeno. Kao partizanske penzije. Hvala na članku i pozdrav gospodinu Aleriću!

VL
PE
pepomacan
16:45 01.06.2017.

Bravo!! Svaki objektivan, istinoljubivi znanstvenik i pedagog vidi u čemu je stvar! Lijevi, Budak i Jokić, koji su bili instalirani, a ne izabrani nakon natječaja, sada cvile i pljuju po onima koji su transparentno izabrani!! Iz svega se vidi daa su na brzinu, na prijevaru, htjeli progurati ideološko, lijevo liberalno gender obrazovanje!

VL
DU
Deleted user
18:07 01.06.2017.

Ocekujem etiketiranje i napade medija na ovog intelektualci po naredbu druga Joke kao što je napravio sa intelektualcem iz Petog dana .

VL
Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
20:18 01.06.2017.

U Hrvatskoj stručnost ne znači ništa, ne možemo se čak niti dogovoriti oko toga što je stručnost! U Hrvatskoj se gubi vrijeme, gube se generacije...možemo mi pametovati o desnima i lijevima, dijeliti već podijeljeno društvo, ali posljedice takvog pristupa većeć snosimo! Koga briga za ideologije, kad ni od jedne nema kruha!

VL
SD
sdpesticid
08:07 02.06.2017.

ovaj članak je velika zapreka totalitarizmu. hvala na istom !

VL
Avatar mama mia
mama mia
19:41 01.06.2017.

Stručnost ali ne onih s kupljenim, kopiranim ili prepisanim diplomama

VL
JA
Jania
12:15 02.06.2017.

Izvrsni komentari gosp. Alerića! Ovi profesionalni plaćeni prosvjednici ni sami više ne znaju zbog čega prosvjeduju. Lani im je smetalo što je reforma tobože zaustavljena, a sad im smeta što se nastavlja....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.