Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donatorska večer

Za razminiranje oko Teslina centra donirano 400 tisuća kn

tesla (1)
Foto: Grad Gospić
1/3
16.07.2012.
u 16:08

Razminiranje područja oko memorijalnog centra tako će biti završeno do ljeta sljedeće godine

Na donatorskoj večeri "Hrvatska bez mina" koja se u subotu navečer održala u Umagu, za razminiranje oko 15 tisuća kvadratnih metara oko rodne kuće Nikole Tesle u Smiljanu prikupljeno je 400 tisuća kuna.

Važnost je ovoga projekta nemjerljiva imajući na umu kako je samo prošle godine rodnu kuću Nikole Tesle i memorijalni centar obišlo više od 25 000 posjetitelja, poručuju iz grada Gospića čiji je gradonačelnik Milan Kolić nazočio donatorskoj večeri. S njim u društvu bio je bivši predsjednik Stjepan Mesić i aktualni predsjednik Ivo Josipović zajedno s Đurđom Adlešič, upraviteljicom Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske - "Hrvatska bez mina".

Večera je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Josipovića, a za Teslin memorijalni centar prikupljeno je 200 tisuća kuna, a iznos je sredstvima Međunarodne fondacije za razminiranje ITF udvostručen, pa će na račun biti ukupno uplaćeno 400 tisuća kuna.

Razminiranje područja oko memorijalnog centra tako će biti završeno do ljeta sljedeće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije