Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez mina do 2019.

Za razminiranje EU nudi 10 milijuna eura u 10 godina

'28.04.2010., Gaj, Sibenik - U sklopu 7.medjunarodnog simpozija o humanitarnom razminiranju odrzana pokazana vjezba u mjstu Gaj. Uz strojeve za razminiranje na vjezbi su ucestvovali i psi tragaci mina
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
20.10.2012.
u 16:45

Za taj se novac treba izboriti projektima i dobro ga potrošiti, kaže Erol Akdag, ataše delegacije EU u Hrvatskoj

Hrvatska je prva zemlja pristupnica koja će raditi na rekultivacija miniranih površina sredstvima iz fondova EU. Za to je predviđeno 10 milijuna eura godišnje u idućih deset godina. No, za taj novac treba prijaviti projekte i izboriti ga na taj način, te ga dobro potrošiti – kaže Erol Akdag, ataše delegacije EU u Hrvatskoj zadužen za ljudska prava, manjine, razminiranje i civilno društvo.

Posjetio je Karlovac u sklopu najave projekta razminiranja u Karlovačkoj županiji: za čišćenje 2,7 četvornih kilometara uložit će se 2,65 milijuna eura, a EU sudjeluje u financiranju s 1,99 milijuna eura. Do sredine sljedeće godine Karlovac će biti očišćen od mina.

– Imamo i ljudske i tehnološke kapacitete da razminiramo. Potrudit ćemo se da dobijemo što više novca – najavila je ravnateljica Vladina Ureda za razminiranje Dijana Pleština.

Od 1998. godine do danas EU je pomogla razminiranje Hrvatske s više od 20,7 milijuna kuna, a ukupno je u tu svrhu potrošeno oko četiri milijarde kuna, otkriva v.d. ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Miljenko Vahtarić. Planirano je Hrvatsku razminirati do 2019.

Komentara 1

CY
cydonia
09:23 21.10.2012.

a novac će naravno otići u druge "projekte" od velike važnosti za vladu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije