Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karadžić ide na doživotnu
Povratak na članak

Za punu pravdu nedostaje samo presuda Beogradu

Osuđen je za najveću i najtežu grupu kaznenih djela od svih iz bivše Jugoslavije.

Komentari 31

PR
prajdali100
23:56 20.03.2019.

Srbija je odigrala maestralno !!! A) Karadžić je ionako žrtvovan a Republika Srbija nigdje nije spomenuta iako je sve krenulo iz Beograda. B) Međunarodni sud pravde je ranije osudio Srbiju jer nije spriječila genocid a ovom presudom to nije potvrđeno !!! C) Republika Srpska ostaje neupitna. Samo oni koji ama baš ništa ne razumiju mogu se veseliti ovoj presudi.Radi se o teškoj lakrdiji !!! Odnos snaga je bio 3:2 !!!!!!!!! Španjolac i Portugalac su bili protiv ove presude. Bljak.

VL
Avatar TheJack
TheJack
02:43 21.03.2019.

Doticni sud ne priznaju, niti SAD, niti Rusija! SAD su takodje priprijetile sluzbenicima istog da ne prikupljaju podatke glede americkog angaziranja na brojnim bojisnicama. Takodje nije jasno zasto je proces Karadzicu trajao toliko dugo?? Tuzitelji su imali sve jos prijee negoli je Karadzic izrucen, zar ne? Posebice jos jedna cinjenica bode oci. Iako je bio u lancu komandovanja, tj. tik uz Milosevica, a njegove "junacine" su ucinile podosta stete na primorju, Mila Djukanovica nitko i ne spominje. Ako su Milosevic i Karadzic odgovoni po komandnoj odgovvosti, onda istovjetan dio krivice snosi i Djukanovic.

VL
ZN
znamistinu
10:00 21.03.2019.

Srbija je pobjednik. Nakon genocida nad Hrvatima i Muslimanima, protjerivanja, ubijanja, pljacki oni su kao nagradu dobili R. Srpsku. nema presud eza Srbiju, JNA nit KOS itd. Sud je cirkus a zelim da se ovo desi USA koje su sve dirigirale i nagradile Srbe. Mozda dodu neki Kinezi razjebu USA i dadu tu zemlju recimo Putinu ili sami ostvare Novu Kinu. J*karadzica , Srbija je pobjednik.

VL
NE
nenadsunic
06:46 21.03.2019.

Osudili su ga oni koje je on politicki porazio. Stvorena je Republika Srpska, jos jedna drzava srpskog naroda. Njihova presuda, njihov je poraz.

VL
CE
centirion
03:07 21.03.2019.

Sad samo gledajte! Ne bi me iznenadilo da karadžić bude poslan da služi doživotnu zatvorsku kaznu u srbiji !

VL
JO
Joel
04:02 21.03.2019.

Ono što je svakako istina je da su jedino Srbi (oni izvan Srbije) imali izgubiti ravnopravni gradjanski status raspadanjem Jugoslavije. Hrvati su defakto izgubili ravnopravnost u Federaciji BiH jer su preglasani i nadglasani i teško će moći ostvarivati način životaa za kojim desetljećima teže. Dakle nije čudo što Hrvati u Bih bolje razumiju ponašanje Srba u ovim gradjanskim ratovima.

VL
PR
prajdali100
23:58 20.03.2019.

U Beogradu, u Predsjedništvu i Vladi Srbije, u SANU.... mogu otvoriti šampanjac. Uspjeli su !

VL
BO
BozeSacuvaj
06:39 21.03.2019.

Koja je glupost ovaj naslov teksta,,samo naivci mogu pomisliti da će Radovan zaista biti doživotno u zatvoru!..On će biti prebačen za mjesec-dva u neku zemlju suradnici Suda gdje je maksimalna kazna dugotrajni zatvor do 30-40 godina i gdje nema mogućnosti izricanja kazne doživotnog zatvora(nap Skandinavske zemlje) te tu se bude primjenjivalo zakonodavstvo te zemlje u koju će biti poslan na izdržavanje zatvorske kazne.Automatski će ta presuda Haškog tribunala biti zamijenjena domicilnom pandan maksimalnom zatvorskom kaznom kojom ta zemlja osuđuje počinjenje najtežih kaznenih djela. Znači već i tom trenutku možemo zaboraviti doživotni zatvor jer malo je država suradnica Tribunala koje uopće imaju i svojem zakonodavstvu institut kazne doživotnog zatvora te će se poslje primjenjivati i druge blagodati za zatvorenika (pod uvjetom da će se primjereno ponašati) tijekom izdržavanja zatvorske kazne, gdje može tražiti od zemlje u kojoj izdržava presudu haškog tribunala da ga uvjetno otpuste nakon 2/3 odsluzene kazne (koji je to broj godina ovisi o maksimalnom kazni zatvora koju ta država određuje za najteže kaznena djela) s time da će se u tu kaznu uračunati ovih 10-tak godina koliko je proveo u pritvoru.Naravno tu je i mogućnost ranijeg otpuštanja iz zatvora radi humanitarnog prava ako se zatvorenik teško razboli Uglavnom nije nemoguće da ako dugo poživi i bude prebačen u neku zemlju gdje je maksimalna kazna nap 30 godina bude pušten već nakon9 -10 godina na slobodu

VL
DR
Drugar
01:59 21.03.2019.

NATO te bombarduje, NATO te sudi. Cinizam.Slobodarski narod suditi koji se usprotivio svim osvajacima moze samo onaj ko je - osvajac, agresor, a to je upravo NATO!

VL
DL
dr Luigi
13:41 21.03.2019.

Nema sreće za bilo koju državu nastalu na genocidu,uvijek će biti jad i bijeda.

VL
KR
kruti22
08:57 21.03.2019.

'samo'. . .

VL
Avatar mason
mason
06:15 21.03.2019.

Najteze je gos Pupovcu.

VL
KO
KomentatorEU
00:46 21.03.2019.

Kakav Hag pa pa to je parodija tužiti na istom sudu agresore i branitelke a pri tom pustit šešelja ma slobodu jer svi o i zajedno nisu pametniji od njega., po njegovom tumačenju.

VL
Avatar ArbanaSS
ArbanaSS
06:35 21.03.2019.

Zivio karadzic jos 100 godina pa da se ova kazna isplati barem.

VL
BA
bakulušić
23:17 20.03.2019.

Za punu pravdu nedostaje ukidanje takozvane Republike Srpske!

VL
Avatar mason
mason
06:24 21.03.2019.

Putin ce platit da ga puste propalim rubljima, hahahaha.

VL
BU
bu-
07:01 21.03.2019.

Kaže Bramitz "veličanje ratnih zločinaca ne bi trebalo biti tolerirano", ali ne kaže da sam sud veličanje ratnog zločina tolerira i svodi u sferu operacionalizacije legitimnog političkog cilja svim sredstvima pa i ratnim zločinom(slučaj Šešelj). Bramitz sam svoju tvrdnju relativiziraa uporabom rječi "trebati", koja podrazumjeva izbor, a izbor je u tome slučaju legalan i legitiman. Samim time njegova izjava postaje ništa drugo nego moralno-politička tlapnja. Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/za-punu-pravdu-nedostaje-samo-presuda-beogradu-1308081 - www.vecernji.hr

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.