Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija ordinacija

Za prekide urednih a neželjenih trudnoća naplaćivali pacijenticama

ordinacija, liječnici, ginekolozi, uhićenje (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
19.10.2010.
u 14:58

Sumnja da su naplaćivali pobačaje te iznos od 1000 do 2500 kuna zadržavali za sebe.

Policija je danas privela sedam ginekologa za koje se sumnja da su naplaćivali pobačaje te iznos od 1000 do 2500 kuna zadržavali za sebe! U dosad nezapamćenoj akciji policije nazvanoj Ordinacija privedena su petorica liječnika s varaždinskog, jedan s koprivničkog te jedan s bjelovarskog područja.

Počinili 101 kazneno djelo

Tereti ih se za čak 101 kazneno djelo, od čega 58 kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, 13 kaznenih djela poticanja na zloporabu položaju i ovlasti, 29 kaznenih djela krivotvorenja službene isprave te jedno kazneno djelo protupravnog prekida trudnoće. Ta je nagađanja danas poslijepodne potvrdila i varaždinska policija. Uhićeni liječnici specijalisti osumnjičeni su da su obavljali prekide urednih a neželjenih trudnoća te za taj posao naplaćivali između 1000 i 2500 kuna. Novac su stavljali sebi u džep. Nakon toga su u liječničkoj dokumentaciji lažno prikazivali obavljene zahvate kao medicinski opravdane zbog navodne patološke trudnoće fakturirajući ih i naplaćujući od HZZO-a, kojem su tako nanijeli štetu. Jednog od sedmorice liječnika tereti se i da je za svoju nazočnost na porođajima od rodilja zahtijevao 500 eura. Neslužbeno doznajemo da su među uhićenima ugledni varaždinski ginekolog i donedavni voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice Varaždin Zoran Pitner, ginekolozi Davor Fara, Aleksandar Jukić te Oskar Kirchbaum, svi iz varaždinske bolnice, te ginekolog Neven Hećimović iz Koprivnice.

Neslužbeno doznajemo da je policija danas posjetila i bjelovarsku bolnicu, u kojoj je osumnjičen ginekolog dr. Pavao Perković, koji je donedavno radio u Novom Marofu. Neven Hećimović, koji godinama ima privatnu praksu u Koprivnici, danas nije bio u ordinaciji, a medicinska sestra nije željela reći zbog čega je odsutan. Na izravno pitanje zna li da je dr. Hećimović priveden, nije odgovorila. Doznaje se da je taj liječnik pacijentice često upućivao u varaždinsku bolnicu.

Voditelj odsutan

To je, priča se u koprivničkoj bolnici, lokalnim liječnicima bilo čudno.

– Policija je danas bila na ginekologiji te su trojica ginekologa odvedena na razgovor u policiju. Razgovarao sam o svemu s ministrom Darkom Milinovićem i članovima Upravnog vijeća bolnice. Dogovorili smo se da posao ne smije trpjeti i da se mora nastaviti normalan rad. Ako im se dokaže krivnja, onda moraju i odgovarati. Zasad je sve to samo nagađanje – rekao je dr. Dubravko Tršinski, ravnatelj varaždinske bolnice, koji nije želio govoriti o imenima. Potvrdio nam je samo da je dr. Zoran Pitner odsutan te da je dr. Aleksandra Špoljarić imenovana za novu vršiteljicu dužnosti voditelja Odjela za ginekologiju i porodništvo varaždinske bolnice.

– Ona je moja pomoćnica za kvalitetu i osoba od povjerenja te mislim da će najbolje obavljati tu dužnost – kaže Tršinski. I varaždinski župan Predrag Štromar kaže da je održana hitna sjednica Upravnog vijeća bolnice na kojoj je dogovoreno da će pacijenticama i dalje pružati kvalitetnu uslugu bez obzira na manji broj djelatnika. Uhićeni će sutra biti privedeni istražnom sucu varaždinskog suda.

Komentara 61

OB
-obrisani-
15:24 19.10.2010.

Isuse mili koji užas! Treba ih doživotno u zatvor! I sad ti vjeruj doktorima???? Vade zdrave jajnike, operiraju navodne tumore , ubijaju nerođenu djecu i krvavo se bogate. Najgore je što sad ne možeš vjerovati ni poštenim doktorima.

US
U srcu
20:18 19.10.2010.

Čestitam dokturima! znam koliko treba muke da budeš dr. sci prema tome neće jedna skpojevska novinarka bit premijerka a dr. gladni

BA
BandaZG
12:27 22.10.2010.

@bartula.a. To je pošteno. Onaj tko želi bolju uslugu plati dodatno i dobije ju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije