Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekogranična suradnja

Za pomoć Hrvatima u Srbiji i gospodarski oporavak tri milijuna kuna

U Iloku svečano uručeni ugovori o suradnji između Hrvatske i Republike Srbije
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
06.06.2022.
u 19:54

Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov istaknuo je da su Hrvati u Srbiji najsiromašniji Hrvati na svijetu

S ciljem pomoći udrugama i institucijama s hrvatskim predznakom koje djeluju u Srbiji, u Iloku je danas potpisano 20 ugovora koji su proizišli iz pokusnog projekta "Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2022. godinu". Radi se o projektu koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a za koji je u 2022. osigurano tri milijuna kuna.

- Program pridonosi potpori Hrvatima u Republici Srbiji i osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske, njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Republici Srbiji i njihov gospodarski oporavak - rekla je ministrica Nataša Tramišak.

Potpisivanju ugovora u Iloku prisustvovao je i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov koji je istaknuo da su Hrvati u Srbiji najsiromašniji Hrvati na svijetu.

- Ovo je veliki dan za hrvatsku zajednicu u Srbiji jer smo osigurali novu liniju podrške našim potrebama, a sve s ciljem da osnažimo naše resurse i kapacitete. Hrvati u Srbiji su zajednica sposobnih ljudi koji žive u nepovoljnom društvenom elementu radi čega imamo i velike financijske limite. Na ovaj način pokrili smo i teritorijalno sva područja u Srbiji gdje Hrvata ima u značajnijem broju - rekao je Žigmanov. 

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mirbozji
01:07 07.06.2022.

bunjevci

DU
Deleted user
21:16 06.06.2022.

Tko vam je kriv, bosanci dobiju "sazad" 40.000.000 svake godine samo za bolnicu u Mostaru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije