Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poljoprivreda

Za poljoprivredu povučeno malo sredstava iz europskih fondova

seljaci (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/3
19.12.2012.
u 13:50

Darovnice na poticajna sredstva dobilo je 110 poljoprivrednih proizvođača. Najviše je dodijeljeno za stočarsku proizvodnju – 117.000 kn

Za poticanje programa u poljoprivredi i razvoj proizvodnje na području Novske iz gradskih sredstava izdvojeno je nešto više od 412 tisuća kuna. Darovnice na poticajna sredstva dobilo je 110 poljoprivrednih proizvođača. Najviše je dodijeljeno za stočarsku proizvodnju, 117, za konjogojstvo 119 te za pčelarstvo 118 tisuća kuna. Ravnateljica novljanskog Centra za razvoj poduzetništva Boženka Spahić kaže da su se iznosi kretali do šest tisuća kuna te napominje da su ostala sredstva raspoređena za investicijska ulaganja, premije osiguranja i biljnu proizvodnju.

– Sredstva od subvencije nisu velika, iskoristit ću ih za nabavu hrane za konje – rekao je Damir Iličić, uzgajivač, dok će Roman Vukalović, vlasnik OPG-a, dobivena sredstva utrošiti za obnovu košnica, a Goran Došlović, uzgajivač lavande, za kupnju još zemljišta za nasad lavande.

– Poljoprivreda je jedna od najvažnijih grana gospodarstva u Novskoj i ovim subvencijama potičemo vas da nastavite s radom i na taj način pomognete i svojim obiteljima, ali i Novskoj. Svjesni smo da nemamo dovoljno kapaciteta za pomaganje poljoprivredi, no ipak želimo dati svoj doprinos kako bi poljoprivredni proizvođači lakše i prije prevladali ovu krizu – rekao je na dodjele darovnica Marin Piletić, zamjenik gradonačelnika, dodajući da je vrlo malo sredstava povučeno iz europskih fondova u poljoprivredi, ali i da će Novska sudjelovati u financiranju projekata koje je odobrio EU.

>> Dodatni novčani poticaji seljacima za čuvanje okoliša

Komentara 1

BA
baniček
14:14 19.12.2012.

jedva čekam da mi daju poljoprivredni poticaj, jer mi sadašnji auto polako 'rikava'...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije