Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za poboljšanje kvalitete socijalnih usluga 42,9 milijuna eura

Radionicu su otvorili državni tajnik za socijalnu skrb Ante Zvonimir Golem i voditelj ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo J. Hahm
22. studenoga 2010. u 14:54 0 komentara 2 prikaza
socijalna
Foto: Anton Ficko/VLM

NOVI VINODOLSKI - Stvoriti sustav koji je usredotočen na korisnika jačanjem kvalitete i ciljanosti socijalnih naknada i usluga koje primaju oni kojima je to najpotrebnije osnovni je cilj Projekta razvoja sustava socijalne skrbi, čiju su završnu radionicu u Novom Vinodolskom danas otvorili državni tajnik za socijalnu skrb Ante Zvonimir Golem i voditelj ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo J. Hahm.

- Osnovna poruka je da se ne radi reforma zato da bi se nekoga zakinulo ili se nekome ukinulo neko pravo, nego je naprotiv njezin cilj poboljšana kvaliteta socijalnih usluga za najranjivije - rekao je A. Z. Golem ispred više od 250 sudionika radionice, stručnjaka s područja socijalne skrbi iz cijele Hrvatske, te dužnosnika i predstavnika Svjetske banke.

Dodao je da je provedbom projekta demantirana teza da se u sustav socijalne skrbi nije ništa uložilo. I zaista, ukupni troškovi projekta čija je provedba počela u siječnju 2006. godine iznose 42,9 milijuna eura (oko 300 milijuna kuna) od čega je zajam Svjetske banke iznosio 31 milijun eura, Vlada RH ga je financirala s 10,5 milijuna eura, dok je donacija Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) iznosila 1,4 milijuna eura.

Projekt se provodio na području poboljšanja organizacije i kvalitete pružanja socijalnih usluga, na području razvoja informacijskoga upravljačkog sustava i na području poboljšanja materijalnih uvjeta u ustanovama socijalne skrbi putem infrastrukturnih ulaganja. Dvodnevna radionica u Novom Vinodolskom bavit će se pregledom provedenih aktivnosti i sljedećim koracima.

SVEMOĆ UDBE
Bivši agent Udbe progovorio za Večernji: Priče o službi nisu mit, znam tko danas drma Hrvatskom
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.