Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizu rješenje
Povratak na članak

Za pobačaje ginekolozi vanjski suradnici

Neke bolnice čiji ginekolozi ne žele raditi pobačaje angažirat će liječnike iz drugih bolnica da povremeno zahvate rade kod njih.

Komentari 15

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
18:17 30.10.2014.

...pa će biti obavijest... tko želi obavit pobačaj... neka dođe u utorak u 18.00... jer tada dolazi ginekolog iz suradne ustanove...

VL
Avatar M+M
M+M
20:34 30.10.2014.

Opaska o prigovoru savjesti u dosjeu liječnika je super ideja jer onemogućava one koji ne žele raditi pobačaje u bolnici da ih rade kasnije privatno. Oni s opaskom o prigovoru savjesti to ne smiju raditi nikako, a ako ih se uhvati, otkaz i adio. To mi je skroz ok rješenje.

VL
Avatar abakus
abakus
17:48 30.10.2014.

Ne vidim da ste objavili popis s imenima onih, kako ste napisali, mnogobrojnih liječnika koji ujutro u bolnici ne žele raditi pobačaj pa ga rade poslijepodne privatni, novinarko Kovačević Barišić. Dakle, još jedna laž (i uz to blaćenje liječnika koji ne žele raditi pobačaje) u nizu onih kojima se pokušava na sve načine opravdati pobačaj i to što nije zabranjen. Da mi je znati kako će se osjećati "kolege" koji će dolaziti obavljati pobačaje u bolnice u kojima svi ostali liječnici to odbijaju? Ovi su to odbili jer znaju što se u pobačaju događa, a on će to za svoje "judine škude" "obavljati"... I onda se zgražavamo nad nacistima koji su ljude gurali u plinske komore i pitamo se kako su mogli... činiti to, i onda doma normalno ručati, otići na koncert, zabavljati se. Strašno.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
20:27 30.10.2014.

...ostanak hzzo-a u riznici... jer stalno kao manturu euforično ponavljaju... plaćanje po izvršenju... pa će biti više sredstava za vulnerabilne skupine (koje)... a javna sredstva namijenjena zdravstvenom sustavu se i dalje nekontrolirano razbacuju.... stoga.....ostanak u riznici... i još veća kontrola u MIZ, HZZO i ustanovama... dvostruki potpis na svaku transakciju... uređenje javnih i bagatelnih nabava... tako da se više ne mogu dogoditi sobe od 1.200.000 kn, PR agencije i agenti, tečajevi jezika više zbog učitelja nego zbog učenika... privatna putovanja o javnom trošku... pokroviteljstva, sponzorstva... samopromcija o javnom trošku u dnevnoj štampi i na kiwi... vanjski odvjetnici... detektivi... oblaci... jer još uvijek nikome nije objasnio... kako će uštedjeti... ili kako će održati isto izvršenje usluga... ili kako će napraviti više nego do sada... jer mu je osnovni cilj preusmjeriti profitabilne poslove privatnim izvršiteljima... a neprofitabilne ostaviti javnoma... i plaćati usluge više... da se njemu i partnerima isplati... i zato već mjesecima radi nove cjenike... s novim viših cijenama...kako je i obećao zubarima, ljekarnicima i drugima... a nije ga briga kako bi poslovale bolnice i druge javne ustanove ukoliko im ne bude plaćao, nego tek po izvršenju... stoga i ima potporu privatnih pružatelja zdravstvenih usluga i zakupaca... jer se radi o pogodovanju njima... i ponovnoj provedbi stihijskih izmjena... i pogodovanja odabranima na štetu pacijenata...

VL
NV
novo vriijeme
18:09 30.10.2014.

Liječnicima koji ne žele raditi pobačaje neka se ponudi spisak općina i ginekoloških radnih mjesta na kojima se ne radi pobaćaj. O tome neka bide posebna klauzula prilikom zapošljavanja, radno mjesto koje podrazumijeva pobačaj ne može niti zaposliti osobu saa prigovorom savjesti. Ginekologe koji dolaze raditi pobačaj iz drugog grada dočekati će gomila ljudi sa transparentima kao i žene koje dolaze na pobačaj. sasvim neprihvatljivo. Za to vrijeme će domaći ginekolozi biti silno moralni Naravno da će onda žene ići privatno plaćati da ih nitko ne vidi Idealno za korupciju.

VL
PA
pancake
18:04 30.10.2014.

ma treba ih opaliti po džepu ako ne žele obavljati svoju dužnost pa se više neće pozivati na savjest

VL
DO
doktorica
17:47 30.10.2014.

to nije u redu,bolnice imaju ugovor sa HZZO-om i moraju ispunjavati svoje obveze.Zašto bi HZZO mora osigurati plaćanje vanjskih suradnika .To sve moraju plaćati osiguranici.Čista farizejština nekih lobija zamaskiranih iza pol.interesa .Previše prozirno da bi bilo uvjerljivo!

VL
NV
novo vriijeme
17:39 30.10.2014.

Da im se prokopa većini bi se našle privatne ordinacije gdje se pobačaji rade sve u šesnaest. Kao u dobra stara socijalistička vremena . Znači ovi ne rade zbog uvjerenja a zdravstvo plaća dodatne dnevnice da dolaze drugi ginekolozi. Kolikoo je to opravdano da netko potpiše ugovor sa fondom i odbije raditi dio posla. Opravdano bi bilo da onda rade poslove koji uopće nemaju abortus kao uslugu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.