Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Za pet članova koji ‘vode’ Turanj 45.000 kuna za devet sjednica

'31.01.2012., Karlovac - Nakon vise od godinu dana gradnje na Turnju je svecano otvoren novi djecji vrtic Cetiri rijeke. Novi vrtic primit ce 75-tero djece. Sredstva za gradnju prikupljana su humanita
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
22.03.2012.
u 16:34

Iz Grada poručuju da je Vijeće moralo obaviti sve pripreme za početak rada vrtića, ali i iz oporbe napominju da je pitanje koliko su se puta sastali

Iz karlovačkog proračuna članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića “Četiri rijeke” na Turnju retroaktivno su dobili naknadu za rad i za vrijeme dok novi objekt još nije ni radio.

 Donijeli niz odluka

 Čine ga članovi dr. Ervin Jančić, Danko Pavlačić, Kristina Galović i Nina Jurčević Bukovac na čelu s predsjednikom dr. Josipom Žunićem. Isplaćeno je 45.000 kuna bruto za svih pet članova, od dana njihova imenovanja 7. srpnja, a predstavnicama djelatnika i roditelja od siječnja. I to za devet sjednica od srpnja 2011. do veljače, a novi je vrtić otvoren 31. siječnja. To je izazvalo niz reakcija Karlovčana koji se pitaju kako je moguće da se tako troši novac poreznih obveznika. U Gradu kažu da lani u proračunu za njihov rad nije bio osiguran novac pa im je isplaćen naknadno.

 – Upravno vijeće kao tijelo koje upravlja ustanovom moralo je stvoriti uvjete za početak rada, odnosno donijeti niz odluka da bi se vrtić mogao registrirati i početi s radom. Rješenjem o imenovanju članova Upravnog vijeća vrtića utvrđena je naknada članovima od 900 kuna neto mjesečno. Nije propisan članak da će članovi vijeća početi primati naknadu kad i ustanova počne s radom – odgovara stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Andreja Barberić.

Dodaje da je Upravno vijeće donijelo prijedlog Statuta, godišnji plan i program, odluku o zasnivanju radnog odnosa s odgojiteljima... U SDP osuđuju takvu odluku, posebno što se aktualna vlast ’'razbacuje'’ novcem u vrijeme gospodarske krize. Pitaju se i koliko je Upravno vijeće vrtića na Turnju zapravo odradilo sjednica.

 Ima toga još

 – Kao gradski vijećnik dobivam 400 kuna po sjednici. Plaćanje naknade za rad retroaktivno praksa je, čini se, samo u Karlovcu. Žalosno je i što to sasvim sigurno nije izoliran slučaj – napominje predsjednik karlovačkog SDP-a Josip Benčić.

Ključne riječi

Komentara 1

MU
mudri1
11:50 23.03.2012.

molim vas ne mrzim nikoga niti hdz-e.. samo vas molim odstravite čim dalje ljude koji su članovi ili poslužnici hdz.jer oni su svi zaraženi da treba državu isisati do iznemoglosti da koji dođu iza njh., da nemaju čime gospdarit jer to je njihova država ili mi ili nitko.???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije