Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTRI U SISKU

Za otklanjanje posljedica potresa na Banovini uposlit će 520 ljudi, Medved: Obnova se nastavlja

Sisak: Ministar Josip Aladrović predstavio nastavak mjera aktivnog zapošljavanja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
27.08.2021.
u 13:52

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak istaknuo je kako su ovi javni radovi  vrlo važni za županiju jer će time posao dobiti mnogi teško zapošljivi stanovnici

Na području Sisačko-moslavačke županije trenutačno je 1800 više zaposlenih osoba nego u isto vrijeme 2019. godine što pokazuje trendove razvoja i gospodarskog oporavka i ove županije, ali i cijele Hrvatske jer su trendovi isti na razini države, rekao je u petak u Sisku ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

On je u Sisku predstavio nastavak provedbe mjere aktivne politike zapošljavanja "Javni rad - otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke županije" koji će uključivati 520 osoba, za što će Vlada izdvojiti 19,4 milijuna kuna. Mnogima će se tako produžiti trenutačni  ugovori o javnim radovima, ali bit će i novog zapošljavanja. 

"Taj rast broja zaposlenih je plod rada Vlade, ali i lokalnih dužnosnika. Ovo je samo jedna od mjera nakon potresa. Osim ovog zapošljavanja, na ovom smo području za oko 3000 poslodavaca dodijelili mjera za gotovo 15.000 zaposlenika, koje su iznosile oko 300 milijuna kuna", dodao je Aladrović.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak istaknuo je kako su ovi javni radovi  vrlo važni za županiju jer će time posao dobiti mnogi teško zapošljivi stanovnici koji će raditi na otklanjanju posljedica potresa.

Istovremeno se nastavlja proces obnove pogođenog područja, rekao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa. 

„Sada je prioritet početak nove školske godine, pa su već definirane zadaće za obavljanje sigurnosnog pregleda gradova te koridora za sigurni dolazak i odlazak učenika iz škola, kao i sigurnosnih tunela uz oštećene i opasne objekte kako ne bi došlo do stradavanja djece i drugih građana“ – rekao je Tomo Medved istaknuvši i kako se nastavljaju uklanjanja oštećenih objekata, ali i obnova kuća s tzv. zelenim naljepnicama kako bi njihovi stanovnici sigurno dočekali ogrjevnu sezonu.

- S jučerašnjim danom obnovili smo 400 obiteljskih kuća. Sa sljedećim tjednom bit će potpisano više od 1.500 ugovora sa vlasnicima obiteljskih kuća, a s 15. rujnom prema ovoj dinamici, imat ćemo oko 6000 aktivnih ugovora na konkretnim lokacijama za obnovu, rekao je ministar Medved.

Komentara 3

FM
fmica
16:46 28.08.2021.

razlika između talijanske mafije i hdz-a je ta da talijanska mafija gradi kapelice svojim novcem....

AE
a e
07:36 28.08.2021.

Tribalo bi izgradit barenko 40 kapelica....Nas ionako samo Bog može spasit od HDZa....

DU
Deleted user
14:26 27.08.2021.

Hoće li opet uvjet biti HDZ-ova iskaznica za dobivanje posla da znam si ju izvaditi na vrijeme?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije