Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina Vidovec

Za osnovnoškolce 170.000 kuna iz općinskog proračuna

'varazdin/medjimurje, 09.04.2009., varazdin, nacelnik opcine vidovec bruno hranic Photo: marko jurinec/Vecernji list'
'marko jurinec/Vecernji list'
16.05.2011.
u 11:17

Općina sufinancira školsku kuhinju djeci slabog imovinskog stanja, pojedinoj djeci maturalna putovanja i putovanja u školi u prirodi, te nadarenoj djeci sudjelovanja na raznim natjecanjima

Općina Vidovec izdvaja iz proračuna oko 170.000 kuna za razne potrebe djece koja polaze osnovnu školu. Samo za prijevoz učenika u OŠ Vidovec godišnje se izdvaja oko 137.000 kuna.

– Osim toga, općina sufinancira školsku kuhinju djeci slabog imovinskog stanja, pojedinoj djeci maturalna putovanja i putovanja u školi u prirodi, te nadarenoj djeci sudjelovanja na raznim natjecanjima kao što su Novigradsko proljeće i Lidrano. Također se sufinanciraju tematski izleti djeci koja su istaknuta u učenju njemačkog jezika. Za tu svrhu godišnje se izdvaja 33.000  kuna – doznajemo od općinskog načelnika Brune Hranića. U posljednje tri godine izdvojeno je 60.000 kn za opremanje školskih kuhinja u Vidovcu i Tužnom, te je djeci omogućen topli obrok.  Uređenje staze za skok u dalj u OŠ Tužno također je financirala Općina Vidovec, a i kuma je školi koja nosi titulu ekoškole zbog izuzetnog zalaganja u uređenju okoliša i posebno posvećene brige u očuvanju prirode. Općina je sufinancirala  i predstavljanje OŠ Tužno na sajmu "Proizvodi hrvatskog sela" na Bundeku u Zagrebu ove godine.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krka
18:11 17.05.2011.

Aha, nikaj novoga:dolaze izbori. Kaj se tiče sufinanciranja slabije imovnih, ne nagovarajte ljude da delaju decu za broj, već nek imaju tolko dece kolko moreju hraniti, oblačiti i školovati, ja nebum financiral babe koje šire noge i takmiče se koja bu imala više klinčadije....Shvatite, kaj i kolko imate, tak se pokrivajte. Prokleta socijala jede peneze i pomaže ljenčine i nerdnike. Prek 60% ih ne zadovoljava kriterije za socijalnu pomoć. Ima likova koji neće ni vlastitu šumu rušiti za ogrijev kad im Centar šalje drva i vuglen. Tak je i s ostalim stvarima. Jedan od takvih likova dela sam u obitelji, ima šestoro dece,muze i dobiva dobiva od Karitasa, Socijalnoga i ima 6000 dječjega. Kad sam ga pital dali je u redu biti na teret zajednice dok drugi delaju i teško žive, mi je rekel: \'\'ko ti je kriv kad si bedak, ja bum i u penziju prije tebe, da se me rešiju jer sam stalno na Bo, ili sa decom, ili sa sobom\'\'. S obzirom da dela v PZC, pala bu i masna otpremnina.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije