Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šefica porezne

'Za one poput Todorića i Tedeschija donesena rješenja'

'18.06.2012., Zagreb - U Banskim dvorima odrzala se konferencija i prezentacija za medije na temu zakon o financijskom poslovanju i predstecajnoj nagodbi. Nada Cavlovic Smiljanec, ravnateljica poreze
Marko Lukunić/PIXSELL
04.10.2012.
u 14:14

Smiljanec je za Poslovni dnevnik rekla da je prijetnje dobivala tijekom čitave godine. "Ali i to je dio posla i s time se mogu nositi"

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u razgovoru za Poslovni dnevnik na izravno pitanje o slučajevima Ivice Todorića i Emila Tedeschija napomenula je da ne može nikoga imenovati konkretno, no otkrila je da su ti postupci dijelom riješeni. 

– Ti slučajevi dijelom su riješeni. Rješenja su donesena, stranke su podnijele žalbe. Ne mogu imenovati nikoga konkretno, mislim na većinu takvih slučajeva. Za mene su sve stranke jednake – rekla je šefica Porezne uprave. Komentirajući način na koji "cure" informacije iz Porezne uprave kaže da to nije dobro.

>>Tedeschi: Rado ću se odazvati, Agrokor: Logična je provjera

– Od nas nisu izlazile informacije jer nas obvezuje porezna tajna. To se nekoliko puta dogodilo, ali više sigurno neće, to vam jamčim. Porezni djelatnici potpisivat će i posebne izjave, i to pod materijalnom i kaznenom odgovornošću, da neće otkrivati informacije – obećala je Smiljanec.

Govoreći o primjeni Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi Smiljanec je rekla da tijekom prve polovice listopada očekuju podnošenje prvih zahtjeva za otvaranje postupaka predstečajne nagodbe. Vezano za otvaranje predstečajnih nagodbi do kraja godine kaže da su im prioritet obveznici koji zapošljavaju velik broj ljudi, s dugovima većim od deset milijuna kuna, kojih je 574.

– Njih će rješavati Regionalni centar u Zagrebu. Nakon toga ćemo se usredotočiti na tzv. redovne postupke za tvrtke blokirane više od 60 dana, kojih je četiri tisuće. Oni zapošljavaju oko 70.000 ljudi pa se može reći da je toliko radnih mjesta ugroženo – objasnila je.

>>Pogledajte listu poreznih dužnika! Tempo, HRT i Pan najveći dužnici

Na pitanje kako se slaže s ministrom financija Slavkom Linićem, odgovorila je da o njihovoj suradnji može reći samo najbolje. 

Budući da je nedavno njezina slovenska kolegica napustila funkciju navodno zbog prijetnji, na pitanje boji li se da bi se to i njoj moglo dogoditi Smiljanec je rekla: "Sve je moguće, prijetnje sam dobivala tijekom čitave godine, e-mailom. Ili mi mobitel zazvoni, a osoba s druge strane šuti. Ali i to je dio posla i s time se mogu nositi". Prijetnje je, kaže, prijavila policiji.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

Komentara 26

KO
korisnik13
16:25 04.10.2012.

Da se smijem ili plačem ? Idem prebrojati koliko još lipa imam u novčaniku da znam sa koliko raspolažem kada me opere njihovo " riješenje" Preporučam to i vama

OB
-obrisani-
16:35 04.10.2012.

ovi misle da se porezi generiraju na način da uzmeš papir i da napišeš što više velikih brojeva....a suštinu nemaju umni potencijal uopće i shvatiti posljedice svake represije...one dugoročne nikakva represija ne može povećati BDP, već proizvodi, izvoz....a to nitii "makro ekonomisti" iz vlade ne bi mogli shvatiti

SL
slavicabosnjak317
15:16 04.10.2012.

Imate vi rješenje samo za sirotinju kojoj ćete uzeti i onu zadnju kunu a Todoriću i onima slične njemu nećete se usuditi niti prići blizu. Nismo baš toliko naivni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije