Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga strana posla

Za okrepu smo dobili meso svinje koju smo nekoliko sati prije spasili

'                               '
''
10.06.2010.
u 16:25

Jednom je prilikom u Zlatar Bistrici vozač pao s traktora, ali se traktor nije ugasio, nego je nastavio voziti

Naišli smo na bezbroj specijalnih intervencija gdje smo trebali pokazati svu svoju vještinu. Netko bi rekao da to nisu zahtjevne intervencije, ali nisu ni jednostavne. Jednom prilikom je u Zlatar Bistrici vozač pao s traktora, međutim, traktor se tada nije ugasio, već je nastavio voziti po njivi oko 300 metara. Mi smo trčali da ga zaustavimo, što smo i uspjeli, međutim, oni koji su došli kasnije nisu znali o čemu se radi, pa su tražili vozača. A on je već bio u vozilu hitne pomoći koje ga je vozilo u bolnicu, prepričava Dražen Sinković, zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, koja je ove godine proslavila 15 godina operativnog djelovanja. ZJVP Zabok osnovan je kao upotpuna DVD-ima, te pomoć za obavljanje zahtjevnijih intervencija. U tih su 15 godina imali razne intervencije, od gašenja aviona koji je pao, do redovitih aktivnosti, kao što su gašenje požara u gospodarskim objektima, kućama ili šumama, odnosno spašavanje žrtava prometnih nesreća.

Neke druge situacije

Međutim, sa Sinkovićem, koji je tamo od prvog dana, a zapovjednik je ZJVP-a Zabok od 2000. godine, popričali smo o nekim drugim situacijama koje su prošli zabočki vatrogasci. Onima koje bi, da nisu bile opasne, bile smiješne.
– Sjećam se jednog požara gospodarskog objekta u kojem smo spašavali domaće životinje; tako smo kravi morali staviti vreću na glavu da se ne uspaniči, i nju smo uspjeli spasiti, kao i svinje, međutim, jedna je svinja bila jače opečena. Dok smo mi gasili staju, gazda je već ubio svinju i pripremio je, tako da smo, kad smo ugasili požar, već bili počašćeni obrokom koji smo koji sat ranije spasili iz požara – govori Sinković. Kaže kako je njemu i kolegama ostalo u sjećanju više situacija kad se spašavalo blago, a kad se radi o kravama i konjima, to zna biti vrlo opasno jer se uspaniče pa počnu udarati. Kao što biva na filmovima, vatrogasce često zovu i da spašavaju mačke s drveća.
– Mnogi bi pomislili da je riječ o brižnim vlasnicima, međutim puno je češći slučaj da ljudi zovu da je nečija mačka zapela na drvu pod njihovim prozorom, i da zbog njezina glasanja ne mogu spavati već nekoliko noći.

Imaju i čamac

Da su zabočki vatrogasci spremni na razne intervencije, govori i činjenica da će uskoro imati i ronilačku ekipu.

– Uskoro nam dolaze ronilačka odjela, a sedam je vatrogasaca prošlo obuku. Nabavili smo i čamac za koji su neki pitali što će nam u Zagorju, ali vidite kakve su sad poplave u Slavoniji, to se može dogoditi i kod nas – objasnio je Sinković.

 Za kraj je izdvojio jednu pomalo bizarnu situaciju.
– Čovjek je skočio u bunar, naime, pokušao se ubiti. I ne bih o tome pričao da se, kad je skočio, sam nije držao za cigle da ne potone, a na nas se derao da se maknemo jer se on želi ubiti. Naravno, brzo smo ga odgovorili od tog nauma – rekao je Sinković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije