Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predloženo donošenje zakona

Za odlazak u rat, Srbima prijeti do 12 godina zatvora

vojnik
DPA/PIXSELL
16.01.2014.
u 15:30

Potpredsjednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić zatražio je početkom prosinca da se kaznenim djelom proglasi organizirani odlazak državljana Srbije na poprišta sukoba

Zastupnički klub Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića predložila je Skupštini Srbije donošenje zakona prema kojemu bi odlazak i regrutiranje ljudi iz Srbije za ratove u svijetu bio najteže kazneno djelo.

Kako doznaju mediji u Srbiji, zakon bi za počinitelje ovih novih kaznenih djela predviđao, za organizatore pridruživanja stranoj oružanoj formaciji kaznu od dvije do 12 godina zatvora, a za organizirano sudjelovanje u oružanom sukobu od jedne do pet godina zatvora. Ljajićeva partija koja pokriva Sandžak i gdje je najviše dragovoljaca za ratovanje u svijetu, predlaže da Skupština ovaj zakon donese u hitnom postupku.

Potpredsjednik Vlade Srbije, Rasim Ljajić zatražio je početkom prosinca da se kaznenim djelom proglasi organizirani odlazak državljana Srbije na poprišta sukoba, poput Sirije gdje odlaze njegovi sunarodnjaci sa Sandžaka.

>> Psi rata: U Srbiji niču tvrtke za obuku plaćenika

Komentara 2

Avatar angelkovich
angelkovich
13:01 17.01.2014.

rado srbin ide u vojnike,,,,dva ga vuku a trojica tuku

PA
pahulja
20:21 17.01.2014.

To su muslimani. 12 godina nije dovoljno. Dozivotno. Osim toga oni koji odlaze se bore u Alkaidi, ne bore se na strani Assada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije