Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podnesena prijava

Za objavu Registra branitelja prijeti do 10 godina zatvora

Zatvor
Arhivska fotografija
Autori: it, ih/VLM
08.04.2010.
u 11:10

Policija popis branitelja smatra “osobito povjerljivim” podacima i onome tko ih je učinio javnim prijeti zatvor od 1 do 10 godina.

Zbog objave Registra branitelja policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu za odavanje službene tajne iz članka 351. st. 2. Kaznenog zakona. Ta formulacija znači da policija popis branitelja smatra “osobito povjerljivim” podacima i onome tko je taj podatak učinio javnim prijeti zatvor od jedne do deset godina.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec nije odgovorio kojim su stupnjem tajne zaštićeni podaci o braniteljima. Ako su državna tajna, što bi se naslutilo iz prijave, onda bi morali progoniti i svakog tko prenosi registar. Policija to ipak ne čini, a glasnogovornik ne zna kakva tajna su branitelji.

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da se i nadalje provodi kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja identiteta počinitelja kaznenog djela.

Komentara 10

PG
praseca gripa
12:02 08.04.2010.

Bolje bi mu bilo metnut soli na rep! Zao mi je ako nasi branitelji,a i ostali narod ne shvacaju da je to s tim registrom doista kukavicje jaje. Pronasli su najefikasniji nacin kako unijeti razdor medju Hrvate i to imim nazalost fantasticno uspjeva. Pronasli su nam \"Ahilovu petu\"i sad se nasladjuju. Opet je na djelu ona isprobana i najuspjesnija metoda, zavadi pa vladaj! Tako se najlakse zaobilaze stvarni problemi,a Hrvati se zakrvili oko registra! Znaju to dobro oni koji Hrvatsku jos nisu svarili,i oni sto su izgubili rat, a i Savo Strbac kojemu ovaj registar najvise treba. Hrvati su bili i ostali naivan i zaboravljiv narod i to je kroz proslost skupo placao.

Avatar sin
sin
15:10 08.04.2010.

Prijatelju potpuno si u pravu umjesto da riješe tajkune i političare koji su opljačkali i zadužili hrvatsku kao i one koji su kupili mirovine i vojne i sve druge te pozatvaraju od doktora koji su prodavali nalaze i davali svoja mišljenja do svih onih drugih koji su sav taj kriminal omogućili.

LU
luena
20:47 08.04.2010.

A zasto je taj koji je sad anonimno objavio zapise iz registra branitelja,sutio skoro dvadeset godina...takodjer nitko od vas kokodakala od danas ,nije ranije trazio objavu registra branitelja...I vi ste svi sutili kao i ovaj anonimus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije