Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jaka konkurencija

Za Nobelovu nagradu čak 259 kandidata! I Clinton i mlada Malala

malala yousafzai
Reuters/PIXSELL
04.03.2013.
u 14:16

U javnosti se priča o dva vrlo zanimljiva kandidata- bivšem američkom predsjedniku Billu Clintonu i 15- godišnjoj Pakistanskoj tinejdžerici Malali, koju su talibani prošle godine ranili u glavu dok je ulazila u školski autobus

Od rekordnih 259 kandidata, koliko ih je u konkurenciji za prestižnu Nobelovu nagradu za mir,  209 je pojedinaca te 50 organizacija, izvijestio je Nobelov institut u Oslu ne otkrivajući imena kandidata koja se drže u tajnosti 50 godina, piše Times Live.

No, obzirom da predlagači mogu objaviti imena svojih kandidata, u javnosti se priča o dva vrlo zanimljiva kandidata. Radi se o bivšem američkom predsjedniku Billu Clintonu i 15- godišnjoj Pakistanskoj tinejdžerici Malali, koju su talibani prošle godine ranili u glavu dok je ulazila u školski autobus u listopadu prošle godine. Malala se posvetila promoviranju edukacija djevojčica u Pakistanu. Na listi favorita nekih stručnjaka je baš ona, navodi se.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir bit će poznat u listopadu.

>>Hoće li Malala (15) postati najmlađi laureat Nobelove nagrade za mir?

Komentara 3

UM
umpahpah
15:10 04.03.2013.

Mogli bi recimo benjaminu netanyahuu dati nobelovu nagradu za mir ili recimo slavku linicu za ekonomiju

OB
-obrisani-
18:24 04.03.2013.

Kad je svedski pronalazac Alfred Nobel odlucio da od svojeg ogromnog bogatstva osnuje Nobelovu nagradu, njegova namjera je bila da daruje dio tog novca pojedincima koji su se istakli kao znanstvenici, pisci i pojedinci koji su ucinili nesto dobro za cijelo covjecanstvo. On nije dijelio ljude na rase i nacije niti ga je zanimala politika. Medjutim nakon njegove smrti, Nobelova nagrada je postala orudje u rukama elite koja nagradjuje svoje prijatelje u svijetu, a ignorira one koje vide kao neprijatelje. Svedska i Norveska su ne samo veliki prijatelji Amerike sa kojima imaju velike trgovinske veze, vec su te zemlje postale americke kuturne i politicke kolonije. Zato je Obama dobio Nobelovu nagradu a vjerovatno ce je dobiti supruga i suprug Clinton. Tako je to kad lakeji nagradjuju svoje gospodare....

Avatar EU afrodita
EU afrodita
20:26 04.03.2013.

Zašto nikad nema kandidata republikanaca u SAD za Nobelovu za mir...hehehe.....sve su demokrati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije