Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE POKAZALO
Povratak na članak

Za Nijemce SAD veća opasnost po demokraciju od Rusije i Kine

Politolozi smatraju da je za promjenu odnosa prema SAD-u, koji je prije, posebice za Zapadnu Njemačku, simbolizirao demokraciju i borbu za slobodu, "zaslužno" četiri godine vladavine bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa

Komentari 16

DU
Deleted user
18:52 05.05.2021.

njemačka je socijalistička dik.... u kojem se ljude proganja zbog izgovorene riječi slično kao u Rusiji i Turskoj, nema to veze sa demokracijom

VL
FR
Freedom
18:49 05.05.2021.

Njemačka nema veze sa liberalnom demokracijom

VL
VA
vadis1
21:50 05.05.2021.

Nijemci o drmokraciji. SAD su uvele demokraciju u Njemacku, oni prije Drugog svjetskog rata nisu znali sto je demokracija. Demokracija u Americi, UK, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i Francuskoj nece propasti. Takav vid vladavine je ukorjenjen u njihova drustva. To je dio svijesti Zapadnih zemalja. Njemacka po toj definiciji nije Zapadna zemlja.

VL
DU
Deleted user
18:56 05.05.2021.

Određeni krugovi u njemačkoj i rusiji žele obnavljanje pakta Ribentro-Molotov, a kako vidi po nekim komentarima dobro su angažirali sendvičare

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
19:27 05.05.2021.

Americka demokracija , CNN a i New York timesa , odavno nije nista drugo nego diktatura , ali je jos uvijek demokracija za razliku od Rusije i Kine , Njemacka je okupirana zemlja s tudom vojskom u bazama i medijimaa kojima upravljaju prosorosevske snage , zsto Njemacka a samim tim i kompletna Europa lagano odumire , ekonomski , demografski , kulturno i odavno nije svjetski faktor

VL
DE
DESNO
18:59 05.05.2021.

SAD je istinska i vodeća demokracija u svijetu, za razliku od propalih socijalističkih sustava njemačke, kine i rusije

VL
JO
jorgen
17:30 05.05.2021.

Očigledno niste pratili ankete prije izbora Trumpa za predsjednika jer biste primjetili da su postoci bili vrlo slični, odnosno Nijemci su i ranije u većinskom postotku SAD gledali u negativnom svjetlu. A Biden svakako neće promijeniti tu percepciju kada uzmemo u obzir da je žrtvovao prijateljstvo s EU te stopirao cjepiva kako bi se oni na domaćem terenu prvo namirili, baš kao što je Trump naredio preuzimanje zaštitne opreme širom svijeta zbog čega je također EU neko vrijeme ispaštala. Nametanje mišljenja "što je dobro za Europu" koje Biden nastavlja od svojeg predsjednika također dobro ne sjeda među europskim stanovništvom koje smatra da ne treba dadilju niti policajca.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
16:05 05.05.2021.

Bravo za njemce jer samo preko Rusije, mogu do slobode.Njemci su okupirani vec vise od 75 god i jedva cekaju da Ameri i Englezi odu ca.Vide spas u Rusiji koja ce im pomoci ako zatraze pomoc slusam na TV u moskvi..Kazu ovdje u povjesti imali smo dobrih i losi ofnosa.Ali moramo to zaboravit ici dalje..Naravno Rusi i Njemci imaju svoje interese sad kad prode Sjeverni tok plinovod Njemci ce sam formirat cjene. .Ja sam davno o tome pisa ali nasi domaci ameriksnci nisu razumili.Nek se zale Dxonsonu i Bidenu..Ne samo njemacka tu je Italija Spanija Francuska i druge glavne zemlje u EU.Rusi nikom ne smetaju kulpute a mericki plin iz skrljaka.Jeli kod nas pojeftinija plin sa Krka...Sto se tice Americke demokracije nek puste bjedne Indijance u svojoj zemlji iz rezervata..Sto se tice Nnemaca nose ruske zastave nose se Vladimirove foto..Kazu mi vas volimo bit ce kmecanja.

VL
IP
info_punkt
18:35 05.05.2021.

Ovo za "krivnju" Trumpa je glupost. Nijemci su konačno počeli otvarati oči u pogledu državnog terorizma SAD, ali ne zbog "4-godišnje vladavine Trumpa", kako to ovdje navode.

VL
DU
Deleted user
16:42 05.05.2021.

SAD je veca prijetnja demokraciji nego Rusija, to je svakome iole pismenom, jasno. Da je to istina , vidi se iz analize njihovih politologa, koji kao papige ponavljaju, da je predsjednik Trump, kriv za sve. Amerika je otklizala u lijevo, kao i Europa vec jako dugo. Lijeva intelektualna ,,elita,, uvukla se u medije, obrazovanje, kulturu. To traje 60 godina. Sada dolazi na naplatu. Evropa se odrekla svojih krscanskih korjena, na kojima je nastala. Sve sto se teskom mukom i nakon uzasnih ratova postiglo baceno je niz rijeku. Zapadni politicari na vlas su svi isti, kao da se štancaju u laboratoriju. Zajedno sa ,,intelektualnom elitom,, ustali su protiv krscanskih i ljudskih vrednota. Izmisljaju nekakva nadljdska prava, slobode koje to zapravo nisu. Dakle Rusija i Donald Trump, nemaju veze sa stanjem u kojem jesu. Mediji u Americi i Europi, okrivljuju ih kao sto su nekada okrivljavali Židove. Tako je postalo ,,normalno,, da globalne mreze, zabrane govoriti predsjedniku SAD-a, i da je to svima u svjetu ok. Totalitarizam kojem tepaju, globalizam ili liberalizam vec je dugo na djelu. Sloboda je ono sto kaže facebook, twitter i ekipa. Neka nam Bog pomogne.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
19:07 05.05.2021.

Ovi domaci uvlakaci tj obliguzice oblizase guzici amerikancin.Nisu razumil da nitko ne voli ulizice i obliguzice...Njemacka ide tamo di ima koristi i skim mogu napravit posa..Ovdje u Rusiji, radi sedam tisuca njemacki firmi...Zatim tvornica Mercedesa u podmoskovlju druga tvornica u N novogradu VW . Od nas nista nemaju pokupovali postu i telekomunikacije jedino radnu snagu koja cisti u Nnemackoj biroe Wc i cupaju repu zatim nosit regips plate i staklenu vunu to nece ni crnci da rade iz Afrike.Nikad ni jednog nisam vidija.Medutim nasi to ne kuze ucilo ih tako mediji.Ima ih jos za Hicu bi ginuli dok se njemci stide tog.

VL
ZA
Zapadnjak
15:23 05.05.2021.

Ima tu vise faktora, medu tim "nijemcima" sigurno ima istih onih nijemaca koji su sa 65 posto na referendumu odlucili povecati Erdoganove ovlasti... nadalje, nijemci su pacificirani nakon drugog svjetskog rata i svaka vojna intervencija im smeta (iako im zacudo ne smeta kinesko zlostavljanje ujgura), a SAD takvih ima puno, neki se raduju parama od sjevernog toka 2, neki jednostavno malo previse citaju RT, global times i slicnu ekipu... kad se sve to skupa stavi na hrpu dobije se ovako jedan banalno glup stav, cisto sumnjam da bi u RH rezultati bili drugaciji...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.