Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za najluđu noć u Podravini i Bilogori stežu se remeni

15. prosinca 2008. u 16:02 2 prikaza

Ako je suditi prema poslovici “Što radiš na dočeku, radit ćeš cijele godine”, ne očekuje nas sretna i bogata 2009. kakvu ćemo u ponoć svi zaželjeti.

Doček na trgu
Koprivničani stežu remen na dočeku Nove godine. Kako kažu u putničkim agencijama, na dočeke u strane zemlje putuju u istom broju, ali biraju se kraća putovanja i to na bliže i jeftinije destinacije. Najpopularniji su trodnevni aranžmani u Beču, Budimpešti i Sarajevu po cijeni od 1200 do 2000 kuna.

Na daleke, egzotične destinacije nema ni jedne rezervacije, a dočeci po restoranima i diskotekama po cijenama od 150 do 350 kuna, nisu još popunjeni. Čini se da će koprivnički trg biti najpoželjnija i najjeftinija destinacija za doček 2009. Uz besplatan čaj i crno vino, sve nazočne od 22 sata zabavljat će grupa Stara zvona, a Nova će se dočekati uz vatromet. U doček na trgu Grad će uložiti oko 35 tisuća kuna.

Sudeći prema podacima iz turističkih agencija, Bjelovarčani će egzotični doček Nove godine u nekoj od europskih ili svjetskih metropola radije zamijeniti za skijanje, što je skromnije u odnosu na prijašnje godine.

Manje je više
No za većinu onih koji ostaju, iz Grada poručuju kako će Bjelovar imati organizirani doček Nove godine u dvorištu Gradskog poglavarstva, pri čemu će se primijeniti recept, manje je više.

- Neće se ići na rasipništvo, već će se za dobru zabavu od 22 sata brinuti domaće snage, sastavi Šliper i Flash back, bit će besplatnog kuhanog vina, a iza ponoći uslijedit će vatromet, što će ukupno koštati oko 120.000 kuna, ističe pročelnik Stjepan Grula.

Samo rijetki stanovnici Virovitičko-podravske županije na doček Nove 2009. godine putovat će u udaljenije krajeve ili gradove, a turističke aranžmane za astraktivne i skupe destinacije rijetki sretnici nisu ostvarili posredovanjem lokalnih već zagrebačkih turističkih agencija. Zbog besparice, većina će građana Novu godinu dočekati kod kuće ili na središnjim gradskim trgovima. U hotelima, restoranima i kafićima, na području ove županije, ulaznice za doček se kreću od 100 do 350 kuna. Organizatori poručuju da petnaestak dana prije “najluđe noći” mjesta još ima.

Najopasnija zanimanja
RIZIČNI POSLOVI
Najopasnija zanimanja: „Bauštelci“, vatrogasci i medicinsko osoblje među najrizičnijima su u Hrvatskoj

A1 izdvaja za Vas