Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Šprajc:

'Za mjesto glavnog urednika ima i boljih rješenja od mene'

\'13.04.2010., Prisavlje bb, Zagreb - HRT Hrvatska televizija, studio sredisnjeg dnevnika, voditelj-novinar Zoran Sprajc. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
13.07.2012.
u 07:30

Uzdanice novog v.d. ravnatelja HRT-a Domagoja Novokmeta vjeruju da će uspostaviti red u programu, vodstvu i financijama

Sabor bi danas i formalno trebao potvrditi da je Domagoj Novokmet (35) novi v.d. ravnatelj HRT-a, a bit će raspisan i natječaj za devet članova Programskog vijeća, četiri člana Nadzornog odbora i glavnog ravnatelja.

Povratak u Dnevnik

I prije potvrde Sabora Novokmet je sastavio popis glavnih uredničkih funkcija državne TV kuće. Prema tom popisu, funkciju glavnog urednika, koju trenutačno obavlja Bruno Kovačević, preuzeo bi Zoran Šprajc.

– Podržavam Domagoja Novokmeta, ima moj glas jer vjerujem da može promijeniti stanje na HRT-u, ali dosad nismo uopće razgovarali o podjeli funkcija. Uostalom, mislim da ima osoba koje bi bile puno bolje rješenje za tu funkciju od mene – rekao je Šprajc. Prema glasinama koje odjekuju prisavskim hodnicima, Šprajc bi se, odbije li uredničko mjesto, mogao vratiti svojoj ulozi u središnjem Dnevniku, dok bi na mjesto glavne urednice mogla zasjesti Gordana Mrđen koja je tijekom 2011. obnašala funkciju v.d. glavne urednice HRT-a.

Rješavanje korupcije

Novokmeta podržava i ogranak HND-a na HTV-u, a predsjednica ogranka Elizabeta Gojan nije htjela komentirati glasine da je njoj Novokmet namijenio funkciju urednice vanjskopolitičke redakcije.

– Ogranku HND-a važno je što je na mjesto v.d. ravnatelja predložen dugogodišnji zaposlenik kuće, profesionalac čija je karijera neupitna i čije se ime ne veže ni uz koju političku i ekonomsku grupaciju – kaže Gojan. Nada se da će se posvetiti rješavanju upravljačke, financijske i programske krize. Novokmet nam je rekao kako zahvaljuje kolegama na potpori, ali prije odluke Sabora ne želi komentirati moguću podjelu uredničkih funkcija. U njegovoj navodnoj uredničkoj križaljci našlo se i ime Sanje Mikleušević-Pavić. Njoj bi bila povjerena urednička funkcija informativnog programa. – Nije primjereno komentirati dok Sabor ne potvrdi tko je novi v.d. ravnatelj – suzdržana je bila Mikleušević-Pavić. Ako bi se nagađanja i obistinila, kakve bi promjene uvela?

– Mislim da je iz mojih istupa u medijima sasvim jasno što mislim o informativnom programu – kazala je Mikleušević-Pavić. Novokmetovu funkciju zadnjih šest mjeseci obavljao je Bruno Kovačević, koji će se, navodno, vratiti u sportsku redakciju, no službene potvrde o tome jučer nije bilo.

Komentara 57

LU
luja
10:21 13.07.2012.

Ova mi slika djeluje provokantno, ili se meni to samo cini?

ĆA
ćaćaća
11:59 13.07.2012.

ma ne gos.šprajc ti najbolje znaš omalovažit sve što ide u korist rh..a ova vlada baš traži takve kao ti..

BI
billynik
09:10 13.07.2012.

@ jagodica bobica - ali plaćaš pretplatu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije