Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke Karlovčanina

Za Medicinu rada bolestan, ali za Mirovinsko – zdrav?!

pauli4
Dominik Grgurić/Pixsell
04.08.2013.
u 13:13

Komisija ga je tri puta odbila. Po rješenju Zavoda za mirovinsko osiguranje u Karlovcune može ostvariti pravo ne invalidsku mirovinu

Već se godinama ne mogu zaposliti samo zato što ne mogu proći na liječničkom pregledu. Na Medicini rada, mi govore da sam bolestan i ne mogu raditi. No, kada su me uputili na komisiju da bih ishodio invalidsku mirovinu tri puta sam odbijen jer su zaključili da sam dovoljno zdrav za posao – nevjerojatna je životna priča 47-godišnjeg Karlovčanina Željka Paulija.

 Ima suprugu i tri sina

 Čak 19 godina radio je u Robnoj kući Karlovčanka, zatim i tri godine u Hrvatskim šumama. Bio je i hrvatski branitelj. No, odjednom se našao u šumi birokracije iz koje ni on niti njegova obitelj ne vide izlaz.

 –U Hrvatskim šumama sam radio tri godine i htjeli su me zaposliti na neodređeno. No, nisam prošao na liječničkom zbog srčane aritmije. Kasnije sam tražio posao i našao mogućnost da radim kao čistač karlovačkih ulica. Iako mislim da bi taj posao radilo i dijete, niti za to nisam bio dovoljno zdrav. S druge strane, dok sam bio u ratu pet godina sam nosio mitraljez, a nikom nije bilo sporno jesam li za to sposoban ili ne.

Stvarao sam ovu državu, a sad u njoj ne mogu dobiti ni posao niti mirovinu. Na želim umirovljenje, jer želim i volim raditi, ali ne mogu vjerovati da to ne smijem – ogorčen je Pauli. Pokazuje nam medicinsku dokumentaciju po kojoj je bolestan, ali i rješenje Zavoda za mirovinsko osiguranje u Karlovcu po kojem ne može ostvariti pravo ne invalidsku mirovinu.

 Živi u karlovačkom naselju Švarča sa suprugom koja je također nezaposlena i trojicom sinova. Već je više puta bez rezultata tražio pomoć od brojnih institucija. Razgovarao je i sa čelnim ljudima grada Damirom Jelićem i Dubravkom Delićem.

 Da kradem i pljačkam?

 –Gradonačelnik i njegov zamjenik obećali su mi brda i doline, ali na kraju od svega ništa. Sad sam se najavio na razgovor i županu Vučiću. Ako i tu ne uspijem riješiti svoj problem, ne ostaje mi ništa nego da dođem sa šatorom pred gradsku upravu i tamo ostanem živjeti. Valjda će tada netko shvatiti moj problem. Neće me valjda uputiti da kradem i pljačkam kako bismo moja obitelj i ja preživjeli – zaključio je ogorčeno Pauli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije