Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVAČKA MEKA

Za manje od mjesec dana otvara se luksuzni trgovački centar na Baniji

supernova
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
27.04.2010.
u 15:25

Trgovine će imati Interspar, Müller, New Yorker, JYSK, Elipso, DM, Deichman, Zoo City, Takko, S.Oliver, ali i mnogi drugi, a zaposlit će se oko 250 ljudi.

Za manje od mjesec dana Karlovac će dobiti još jedan luksuzno opremljeni trgovački centar. Planirano je da Supernova vrata posjetiteljima i kupcima otvori potkraj svibnja. Projekt su prilikom postavljanja kamena temeljca gradski čelnici najavljivali kao veliku priliku za nova radna mjesta kojima će se boriti protiv recesije, ali i kao novu vizuru na ulazu u grad. Iako je u odnosu na početni projekt sadašnja verzija trgovačkog centra ponešto smanjena, u pogonima nekadašnjeg DIP-a zaista je izrastao novi grad. Supernova će se prostirati na čak 47.000 četvornih metara.

Poznati brendovi

– Supernova Karlovac ima 18.000 kvadrata prodajnog prostora. Kupcima daje na raspolaganje i više od 600 parkirališnih mjesta koja su, naravno, besplatna. U shopping  centru će svoje mjesto naći 30-ak nacionalnih i internacionalnih trgovina. Neki od njih su Interspar, Müller, New Yorker, JYSK, Elipso, DM, Deichman, Zoo City, Takko, S.Oliver, ali i mnogi drugi – najavila je Ines Bakić iz Supernove.

Ovaj centar biti će prvi tog tipa kojem je omogućen i izravni cestovni priključak na karlovačku brzu cestu. Posljednjih dana intenzivno se radi na dovršetku tog dijela projekta, ali i na cestovnoj mreži i parkiralištima unutar centra. U sljedećih mjesec dana očekuje se i dovršetak hortikulturnog uređenja okoliša, ali i interijera u koji tek trebaju stići tone različite robe i opreme.

Ukupna vrijednost investicije je 30 milijuna eura, a glavni izvođač radova je tvrtka Zagorje-Tehnobeton. U centru će mnogi dobiti priliku za posao jer se planira otvoriti čak 250 radnih mjesta.

– Smatramo da će većinu radnih mjesta u Supernovi dobiti stanovnici Karlovca i okolice jer nikome neće biti isplativo zapošljavati radnike iz nekog drugog dijela Hrvatske – rekla je Ines Bakić, najavivši i niz drugih projekata kojima se želi približiti lokalnoj zajednici i njenim potrebama.

Za djecu i starije

– Očekujem da će centar ljudima iz Karlovca i okolice postati omiljeno mjesto za shopping, ali i druženje i razonodu. Osim mnogih brendova koje dovodimo u Karlovac, trudit ćemo se i na druge načine biti dio zajednice u koju smo stigli i u kojoj ćemo raditi. U centru također planiramo organizirat različite događaje za djecu, ali i odrasle te obilježavati svaki važniji datum u godini – zaključila je Ines Bakić.

Trgovački centar Supernova otvara se 27. svibnja u 10 sati, kada će svoju ponudu predstaviti i sve nove trgovine.

Toga dana za posjetitelje i kupce priprema se niz poklona i iznenađenja.

Komentara 7

OB
-obrisani-
19:08 27.04.2010.

Prevedimo na hrvatski jezik, Banija je Banovina.

OB
-obrisani-
23:37 27.04.2010.

Nista se gradu ne bi desilo da se otvori i neka nova tvornica,pogon ili bilo kakva industrija koja bi zaposljavala radnike a ne potrosace.Srusen je Kras i nakon onakve firme gdje je nekada radilo do 3000 radnika sada lezi smrdljivi Lidl koji je odpad od trgovine i u Njemackoj.Zapitajmo se koliko je ljudi na burzi i kako da to prevladamao a ne samo trgovine i kafici.

OH
ohoho
12:21 28.04.2010.

kad ce se tvornice početi graditi a ne samo trgovački centri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije