Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni koncert

Za liječenje Luke, Matea i Lovre prikupljeno 123.510 kuna

humanitarni koncert
Foto: Branimir Bradarić
1/4
02.02.2015.
u 12:17

Zadovoljni sa doniranim sredstvima su i roditelji koji su istaknuli kako su u Hrvatskoj dovedeni pred zid i da se moraju dalje sami snalaziti.

Humanitarnim koncertom pod nazivom Srce Slavonije za Luku, Metea  Lovru, koji je održan 15. siječnja u Vukovaru, prikupljeno je ukupno  123.510 kuna namijenjenih za liječenje i terapije ova tri mala Vukovarca koja imaju dijagnosticirane višestruke teške dijagnoze.

– Želimo zahvaliti svima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju akcije i koncerta. Zahvaljujemo prije svega građanima, koji su došli na koncert, brojnim donatorima kao i izvođačima koji su se odrekli svoga honorara. Posebna zahvala ide Mirku Filipoviću koji je uplatio 50.000 kuna na račun akcije, rekla je Slavica Jelenić, predsjednica vukovarske podružnice HDSSB-a koja je zajedno sa Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara i Gradom Vukovarom i organizirala koncert.

Podsjetila je kako je akcija započela 22. prosinca prošle godine, kada je otvoren i namjenski račun, a da je završila danas, 2. veljače, kada je taj isti račun i zatvoren. Prikupljena sredstva podijeljena su na tri ravna djela tako da je za potrebe svakoga od tri mališana uplaćeno po 41.000 kuna.

– Znamo kako ovaj novac nije dovoljan da riješi sve njihove probleme ali nadamo se kako će vam pomoći u liječenjima i terapijama. Račun je zatvoren tako da svi oni koji žele pomoći ovoj djeci i njihovim obiteljima mogu to učiniti direktnim kontaktom sa roditeljima ili pak preko udruge Vukovarski leptirići čiji su članovi, rekla je Jelenić. Zadovoljni sa doniranim sredstvima su i roditelji koji su istaknuli kako su u Hrvatskoj dovedeni pred zid i da se moraju dalje sami snalaziti. Kažu kako država, odnosno, HZZO ne pokriva niti one troškove koje je obvezan pokrivati te da su stoga prinuđeni organizirati razne humanitarne akcije i tražiti pomoć dobrih ljudi, tvrti...

>> Susret s njima pamti se cijeli život, a njima samo treba ljubavi i njege

Komentara 3

SL
shooshko.luka
12:55 02.02.2015.

samo si zamisljlam da ovih 2500 kn sto dajem mjesecno za zdravstvo da dajem nekoj osiguravajucoj kuci. pa za tu lovu lijecim prehladu u californiji

BA
bajo2
12:37 02.02.2015.

sto nitko ne dodje na ideju protestira pred HZZO i da posatavi sator tamo.vjerujem da bi 99%hrvatske bilo za!ili nemojte placati zdravstveno.ima medjunarodni sud za ljudska prava,tuzite ih tamo,a ne ovako kupiti novac i nazalost dozvoliti se da vas ponizavaju do te mjere!

DU
Deleted user
13:05 02.02.2015.

mozda i uplati koji politicar......mislim da bi se svijet srusio......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije