Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUNA NA FILOZOFSKOM FAKSU I EKONOMIJI

Za lažnu dojavu o bombi u zatvor do tri mjeseca

20.02.2009.
u 11:47

Zbog dviju anonimnih dojava o podmetnutim bombama policija je u petak u kratkom roku ispraznila Filozofski i Ekonomski fakultet. Prva je dojava primljena od ženske osobe u 10.53 sati, a odnosila se na podmetnutu eksplozivnu napravu na Filozofskom fakultetu. Nakon 11 minuta, u 11.04 sati, muškarac je dojavio policiji da je na Ekonomskom fakultetu također postavljena bomba.

Blokirane okolne ulice
Brzom reakcijom policajaca PP-a Trnje te njihovih kolega iz Protueksplozijskog odjela PUZ-a Filozofski je fakultet brzo evakuiran, zbog čega su gunđali studenti koji su trebali imati promociju. Pirotehničari su sa psima tragačima pregledali čitavu zgradu.

Isti scenarij događao se i na Kennedyjevu trgu, gdje su bili policajci policijske postaje Maksimir i pirotehničari. Nakon što su studenti evakuirani iz zgrade fakulteta, detaljno je pretražena svaka prostorija. Tijekom pretrage oba fakulteta policija je blokirala sve pristupne ulice, a na kraju se pokazalo da su obje dojave o bombi lažne.

Zvali pokraj OTP banke
Policija je otkrila da su obje dojave stigle s iste telefonske govornice nedaleko od OTP banke na Sveticama. Tko je i zašto zbog lažnih dojava o bombama u petak na noge digao PUZ, još se ne zna. Onome tko je lažno prijavio podmetnute bombe, ako ga policija otkrije, ne piše se dobro. Lažno prijavljivanje kaznenoga djela sankcionira se, prema Kaznenome zakonu, kaznom u visini sto dnevnih dohodaka ili zatvorom do tri mjeseca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije