Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Bošnjak

Za izbore u Vukovaru bit će krivi oni koji ne budu glasovali za proračun

vukovar, vodotoranj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
06.02.2014.
u 14:05

Govoreći o trenutnoj situaciji u Vukovaru Bošnjak je rekao da HDZ pet godina nije podržao niti jedan prijedlog proračuna u Vukovaru

- Ako dođe do izvanrednih lokalnih izbora u Vukovaru isključivi krivac za to biti će oni koji ne budu glasovali za prijedlog proračuna gradonačelnika Željka Saboa, rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak na današnjoj konferenciji za novinare.

Govoreći o trenutnoj situaciji u Vukovaru Bošnjak je rekao da HDZ pet godina nije podržao niti jedan prijedlog proračuna u Vukovaru te da je i za proračun za 2014. godini nekoliko dana ranije rekao da ga neće prihvatiti. Za HSP dr. Ante Starčević, koji također nisu podržali prijedlog proračuna, dodao je da su predloženi proračun nazvali prosrpskim.

– Gradonačelnik je jedini ovlašteni da predloži proračun jer on i garantira njegovo izvršenje. Na političkim strankama je da podnesu amandmane što ni HDZ ni HSPAS nisu učinili tako da je nejasno što im ne odgovara u proračunu. HDZ nije bio niti za ranije proračune pa je glasovao i protiv odluka da svi studenti dobivaju stipendije kao i da svi umirovljenici dobivaju božićnice. Ovo njihovo prebacivanje loptice smatram alibi politikom i načinom da se uđe u predizbornu kampanju, rekao je Bošnjak. S obzirom da prijedlog proračuna Saboa nije prošao na samom kraju prošle godine donesen je privremeni proračun za naredna tri mjeseca. Ukoliko do 31. ožujka se ne usvoji proračun za 2014. godine najvjerojatnije će u svibnju ove godine biti održani izvanredni lokalni izbori na kojima će Vukovarci ponovno birati gradonačelnika kao i sastav Gradskoga vijeća.

Na konferenciji je bilo riječi i o brisanju građana iz registra birača na području Vukovara. – Neistina je, kako to kažu u HSPAS, da netko blokira taj proces. On se provodi kontinuirano i temeljem izvida policije. Tijekom prošle godine iz registra brisača brisan je 381 birač, dok smo samo u tijeku siječnja ove godine iz toga istog registra izbrisali 339 birača tako da ne vidim koji je smisao prozivanja državnih institucija, gradonačelnika ili Vlade RH, zaključio je Bošnjak.

>> Vrhovni sud: Snimka će biti sudski dokaz protiv Sabe!

Komentara 1

D6
duda_66
17:37 06.02.2014.

Uvjek su drugi krivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije