Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicinske tablice

Za istu tjelesnu povredu svima isti postotak oštećenja

medicinske tablice (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
28.09.2013.
u 13:44

U ‘Orijentacijskim medicinskim tablicama‘ se navodi koliko posto oštećenja se daje za koju tjelesnu ozljedu.

Po želji medicinskih vještaka kako bi se svi držali istih kriterija, tim od tridesetak stručnjaka izradio je knjigu ‘Orijentacijske medicinske tablice‘ u kojima se navodi koliko posto oštećenja se daje za koju tjelesnu povredu. Knjiga je predstavljena sinoć, a izdana je uz konsenzus Društva za medicinska vještačenja i Društva sudskih vještaka.

Knjigu su predstavili zamjenik Ministra zdravlja, prim. mr. sc.Marijan Cesarik, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, prof. dr.sc. Željko Krznarić, a u ime Hrvatskog društva za medicinska vještačenja, govorio će predsjednik društva, prof. dr. sc. Miroslav Vukić.

Medicinske tablice plod su višegodišnjeg promišljanja i uske suradnje iskusnih medicinskih vještaka, specijalista raznih kliničkih medicinskih struka, članova Hrvatskog društva za medicinska vještačenja HLZ i Hrvatskog društva sudskih vještaka i kao takve predstavljaju stručni konsensus dva stručna Društva. Tablice su nastale iz potrebe da se medicinsko vještačenje na čitavom području Hrvatske ujednači i uskladi s Europskim indikativnim tablicama i europskom praksom procjene smanjenja životne aktivnosti.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije