Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOTRAJNO SUĐENJE MILKI DRLJAČI

Za istu stvar sudi joj se već treći put

milka drljača
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
17.09.2014.
u 14:30

Drljaču se tereti da je od 1996. do 2001. godine, kao odgovorna osoba u štedionici Dukat, sebi, Ladislavu Bakšaju i drugim rođacima i poznanicima otpisala oko dva milijuna kuna kredita koje su imali u štedionici.

Na Županijskom sudu u Varaždinu jučer je nastavljeno suđenje Milki Drljači, koju se tereti da je kao direktorica propale varaždinske štedionice Dukat sebi, prijateljima i znancima protupravno pribavila oko 2,6 milijuna kuna.

Otpisala kredite

Ovo je već treće ponovljeno suđenje bivšoj direktorici koja je u prva dva postupka proglašena nevina za djela koja joj se optužnicom stavljaju na teret. Podsjetimo, Drljaču se tereti da je od 1996. do 2001. godine, kao odgovorna osoba u štedionici Dukat, sebi, Ladislavu Bakšaju i drugim rođacima i poznanicima otpisala oko dva milijuna kuna kredita koje su imali u štedionici.

Na taj je način, smatra optužba, Drljača je povrijedila dužnost zaštite imovinskih interesa društva u kojem je bila odgovorna osoba i utjecala je na tešku financijsku situaciju društva koje je s vremenom završilo u blokadi i 2001. godine u stečaju. Osim za neosnovani otpis kredita, tužilaštvo Drljaču tereti i da je, kada je žiro-račun Dukata bio u blokadi, ona s blagajne podizala oročene depozite te tako dodatno oštetila društvo.

Optužba smatra kako je okrivljena izvlačila novac iz društva na svoju korist i korist svojih prijatelja i poznanika. Optužba je istaknula i kako je zanimljivo da su nekim klijentima krediti otpisani, dok su protiv drugih pokrenute ovrhe te da je očito da su neki bili privilegirani.

Zbog svega navedenog traže da se M. Drljača proglasi krivom. Branitelj M. Drljače je na završni govor optužbe odgovorio kako niti u jednom segmentu optužba nije uspjela dokazati da je M. Drljača postupala protivno zakonima.

‘Nisu dokazali’

- Optužba konstantno dokazuje da je M. Drljača postupala protiv interesa društva kojeg je bila suvlasnica, odnosno da je postupala sama protiv sebe. Međutim, više nismo u društvenom vlasništvu kada je zakon propisivao što je u interesu kojeg društva, već to određuju vjerovnici i Uprava - istaknuo je branitelj, dodavši kako je od počinjenje djela prošlo već 18 godina i kako, ako su nečija prava povrijeđena, onda su to prava njegove klijentice. Presuda Milki Drljači bit će donesena u petak u 13 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije