Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvoz otpada u Zaboku i Bedekovčini

Za istu cijenu dobivaju dvostruko manju uslugu

Smeće
Foto: Silvija Videk
1/3
09.07.2014.
u 16:00

Konsenzusom je naposlijetku odlučeno da će se građanima otpad odvoziti tri puta mjesečno

Miješani otpad kojeg na području Bedekovčine i Zaboka, htjeli to mi ili ne, ima najviše, do dobivanja novih kanti za sortiranje otpada odvozio se četiri puta mjesečno. No, već dva mjeseca tvrtka Komunalno Zabok odvozi ga dva puta mjesečno, a u preostala dva obilaska terena skuplja samo selektivni otpad.

Građani negoduju

- Problema je bilo odmah na početku. Građani zovu jer se kante za miješani otpad brzo napune, a po ovim vrućinama smeće ubrzo počne širiti neugodne mirise. O tome sam pitanje postavio već u lipnju na sjednici Gradskog vijeća, no do danas nisam dobio nikakav konkretni odgovor. S druge strane, to je problem koji bi se trebao riješiti odmah, a ne na rješavanje čekati dva mjeseca. Događaju mi se vrlo neugodne stvari jer građani Zaboka misle da ništa ne želim napraviti, a s pravom kažu da sada za istu cijenu imaju dvostruko manju uslugu - kazao nam je zabočki oporbeni vijećnik Petar Vrančić (HDZ). Dodao je i da su problemi kod stambenih zgrada. Primjerice, tamo gdje je bilo šest kontejnera, na četiri su stavljene naljepnice za selektivni otpad, a za miješani su ostala dva koja se ubrzo napune.

Sami tražili rješenje

- Najgore je što od općinskih vlasti dobivam odgovor da Komunalno Zabok i dalje smeće odvozi četiri puta mjesečno i potpuno su indiferentni prema tom problemu - kaže oporbeni vijećnik HDZ-a u OV Bedekovčine Zdravko Tušek, koji također na svakoj sjednici od lipnja postavlja isto pitanje.

- Na kraju sam posljednjih deset dana sam imao intenzivne razgovore s direktorom Komunalnog Zabok koji je kazao da će pokušati pronaći rješenje kojim bi se miješani otpad odvozio barem tri puta mjesečno - kaže Tušek. To nam je potvrdio i direktor tvrtke Komunalno Zabok, Rajko Turk.

- Kada bi se miješani otpad odvozio četiri puta, cijena bi morala biti viša. U okviru iste cijene miješani otpad ćemo odvoziti tri puta mjesečno. Za zgrade predstavnici stanara trebaju dojaviti problem, a odvoz tri puta mjesečno počet će od 1. kolovoza - kaže direktor Turk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije