Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DR. Damir Magaš
Povratak na članak

Za gospodarski je pad kriva centralizacija, a ne općine i županije

Decentralizaciju treba jačati razvojem svih dijelova RH. To se protivi konceptu centralizacije funkcija, moći i kapitala u glavnom i još dva-tri grada gdje to potiču goleme političke elite

Komentari 9

Avatar Štomigljivac
Štomigljivac
21:10 25.10.2018.

Ne postoji toliko mala općina da ne bi mogla hraniti velikog uhljeba!

VL
DA
danbosnj
21:44 25.10.2018.

Dok god bude kod nas caruje nepotizam, političko uhljebništvo, rigorozan porezni aparat spojen s neučinkovitom upravom, nema nama naprijed nego samo nazad...

VL
GV
golub Vaso
19:26 25.10.2018.

treba još stotinjak općina da HDZ tamo zaposli svakog člana koji još uvijek nije uhljebljen

VL
Avatar Asterix
Asterix
20:43 25.10.2018.

Još jedan uhljebljeni stručnjak. Male općine su kao efikasnije, bolje su upoznate s problemima građana, poduzetnika....Meni se, recimo, općina nikad nije obratila osim uplatnicom.

VL
DE
Dezider
05:44 26.10.2018.

Nije problem u postojanju županija i općina već u njihovom (prevelikom) broju i sukladno tome generiranjre velikih i nepotrebnih troškova.

VL
DU
Deleted user
20:43 25.10.2018.

Pa nisu oni blesavi, zato su centralizirali hrvatsku gore nego sto je bila Jugoslavija. pa na što bi to licio i sam Zagreb da država nije teško centralizarana, pa parazitira nad ostatkom države ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.