Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
frentanje

Za "frentanje" i opijanje gubit će se pravo na jeftiniji prijevoz

srednjoskolci (1)
presnimila Lj. Risek
22.02.2012.
u 12:20

U dogovoru s AP-om pokušat će se riješiti i problem učenika iz Vrbna, kojima subotom autobus vozi samo do Bednje

– Troškovi subvencioniranog prijevoza što ga za više od 170 srednjoškolaca iz Cvetlina, Bednje i Vrbna iz proračunskih sredstava podmiruje Općina Bednja iznimno su visoki i uvelike opterećuju lokalni proračun. Budući da je riječ o novcu poreznih obveznika, općinski čelnici dužni su njime raspolagati odgovorno pa se postavlja pitanje trebaju li i dalje pravo na subvencionirani prijevoz imati pojedini učenici koji bježe s nastave, skiću se i opijaju. Također, i putnici se često žale na neprimjereno ponašanje nekih srednjoškolaca na autobusima, postavljajući pitanje opravdanosti sufinanciranja autobusne karte iz sredstava poreznih obveznika – upozorio je bednjanski načelnik Mirko Bistrović učenike na sastancima organiziranim u Bednji, Vrbnu i Cvetlinu.

Iako je riječ tek o manjem broju učenika problematičnog ponašanja, upozorio je da općinske vlasti neće tolerirati zloporabu društvenog novca, odnosno jasno je poručio da će takvi učenici izgubiti pravo na subvencionirani prijevoz.

– Općina Bednja na godinu za prijevoz svojih srednjoškolaca izdvaja gotovo 300.000 kuna. Zna li se da mjesečna karta stoji i do 1260 kuna, računica pokazuje da za prijevoz samo jednog učenika tijekom četverogodišnjeg školovanja Općina izdvoji od 30.000 do 32.000 kuna! To nije mali novac i jasno je da građani s pravom pitaju koriste li se učenici pravom subvencioniranog prijevoza za školovanje i opće dobro – poručio je Bistrović.

U razgovoru o drugim problemima koji opterećuju srednjoškolce načelnik je najavio da će rješenje za probleme učenika s područja Vrbna, koji subotom imaju autobusnu vezu samo do Bednje pa po njih trebaju dolaziti roditelji, pokušati naći u dogovoru s varaždinskim AP-om. Nadalje, informirao ih je i o tome da će, uz bežičnu internetsku mrežu u Bednji, Cvetlinu i Rinkovcu, od 1. ožujka besplatni internet na raspolaganju biti i korisnicima s područja Vrbna. Razgovaralo se i o mogućnosti poboljšanja društvenog života mladih na način da i oni sami ili putem udruge mladih pokrenu određene aktivnosti. Svi koji žele mogu se prve subote u ožujku uključiti u školu plesa, koja će se održavati u OŠ Franje Serta u Bednji. 

Informirani smo također da će na roditeljskim sastancima za učenike viših razreda osnovnih škola biti održana predavanja na temu prevencije raznih ovisnosti koje prijete mladima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije