Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme ograničeno

Pomognite! Za drugu pužnicu maloj Anastaziji potrebno je 157 tisuća kuna

Pužnica za Anastaziju
Foto: Facebook/Pužnica za Anastaziju
11.12.2018.
u 15:19

Dosad je na Facebook grupi skupljeno oko 50 tisuća kuna

Na Facebook grupi "Pužnica za Anastaziju" možete donacijom pomoći četverogodišnjoj djevojčici Anastaziji kojoj HZZO ne financira drugu pužnicu, a ona joj je potrebna za normalan život. 

Anastazija je s dvije godine ostala bez sluha, iz i dalje nepoznatog razloga. Prošle godine je operirana te joj je ugrađena jedna pužnica, a trošak je snosio HZZO. Međutim, za normalan život potrebna je i druga pužnica koja košta 157 tisuća kuna, ali nije pokrivena osiguranjem. Zbog toga bi njena samohrana majka trebala platiti kompletan iznos. 

Kako je navedeno na Facebook stranici, važno je reći da jedna pužnica u najboljoj varijanti služi gluhom djetetu toliko da može u idealnim uvjetima (potpuna tišina u okolini, ni najmanji šum) razgovarati s jednim sugovornikom.

Primjerice, kad bi automobil na cesti potrubio s lijeve strane, djevojčica bi s jednom pužnicom to čula tek nakon 10 sekundi. S obje pužnice čula bi gotovo u trenutku kad se dogodi. 

U ovom slučaju je ključno i vrijeme operacije, jer zvučni živac odumire kad se ne koristi. Zato majka Anastazije moli za pomoć jer je bez tuđe pomoći ove nemoguć slučaj.

Maloj Anastaziji možete pomoći uplatom na žiro račun u Erste banci. Za podatke o uplati i više informacija o slučaju pogledajte Facebook stranicu: https://www.facebook.com/groups/1945827175492888/about/ 

VIDEO: Kako je Djed Božićnjak oteo ulogu Svetom Nikoli

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Asterix
Asterix
16:38 11.12.2018.

Svaki sabornik po tisuću kuna, ionako je nisu zaradili.

Avatar Olujni
Olujni
20:08 11.12.2018.

Besposlicari u Saboru to mogu skupiti za 5 min!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije