Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pomognite! Za drugu pužnicu maloj Anastaziji potrebno je 157 tisuća kuna

Dosad je na Facebook grupi skupljeno oko 50 tisuća kuna
11. prosinca 2018. u 15:19 2 komentara 2474 prikaza
Pužnica za Anastaziju
Foto: Facebook/Pužnica za Anastaziju

Na Facebook grupi "Pužnica za Anastaziju" možete donacijom pomoći četverogodišnjoj djevojčici Anastaziji kojoj HZZO ne financira drugu pužnicu, a ona joj je potrebna za normalan život. 

dom zdravlja sjednica Upravnog vijeća Ovo su novosti iz HZZO-a, obavezno ih pročitajte

Anastazija je s dvije godine ostala bez sluha, iz i dalje nepoznatog razloga. Prošle godine je operirana te joj je ugrađena jedna pužnica, a trošak je snosio HZZO. Međutim, za normalan život potrebna je i druga pužnica koja košta 157 tisuća kuna, ali nije pokrivena osiguranjem. Zbog toga bi njena samohrana majka trebala platiti kompletan iznos. 

Kako je navedeno na Facebook stranici, važno je reći da jedna pužnica u najboljoj varijanti služi gluhom djetetu toliko da može u idealnim uvjetima (potpuna tišina u okolini, ni najmanji šum) razgovarati s jednim sugovornikom.

Primjerice, kad bi automobil na cesti potrubio s lijeve strane, djevojčica bi s jednom pužnicom to čula tek nakon 10 sekundi. S obje pužnice čula bi gotovo u trenutku kad se dogodi. 

Ilustracija HVALEVRIJEDNA AKCIJA Zgroženi uvjetima u kojima neki Hrvati žive, osnovali stranicu "Ljudi za ljude"

U ovom slučaju je ključno i vrijeme operacije, jer zvučni živac odumire kad se ne koristi. Zato majka Anastazije moli za pomoć jer je bez tuđe pomoći ove nemoguć slučaj.

Maloj Anastaziji možete pomoći uplatom na žiro račun u Erste banci. Za podatke o uplati i više informacija o slučaju pogledajte Facebook stranicu: https://www.facebook.com/groups/1945827175492888/about/ 

VIDEO: Kako je Djed Božićnjak oteo ulogu Svetom Nikoli

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar Asterix
    Asterix:

    Svaki sabornik po tisuću kuna, ionako je nisu zaradili.

  • Avatar Olujni
    Olujni:

    Besposlicari u Saboru to mogu skupiti za 5 min!