Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)PRAVDA Nakon 12 dana Branko Šimunović pušten je iz pritvora

Za dogradonačelnika slobodu tražio oštećeni

04.12.2008.
u 18:40

U Općinskom sudu u Slatini u srijedu je bila glavna rasprava u svezi optužnog prijedloga protiv slatinskog dogradonačelnika Branka Šimunovića (58), kojega ODO Slatina tereti za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti i prijevare na štetu Josipa Penzera (54) i Grada Slatine u iznosu 14.200 kuna.

Pušten iz pritvora
U raspravi su saslušani oštećenik Josip Penzer i pet svjedoka. Na prijedlog odvjetnika Vladimira Gredelja, uz suglasnost Romea Walera, općinskog državnog odvjetnika, sud je odlučio da se, nakon 12 dana zadržavanja, zbog prestanka opasnosti utjecaja na svjedoke, dogradonačelnika Branka Šimunovića pusti iz pritvora i da se brani sa slobode.

Tijekom iscrpljujuće rasprave ODO je predstavio sudu oštećenika i svjedoke koji su, izravno i neizravno, ukazali na postojanje sumnje da je dogradonačelnik Šimunović, obavljajući poslove za Grad i komunalno poduzeće Komrad počinio kaznena djela.

Vjerodostojan iskaz
I Romeo Waler, općinski državni odvjetnik u Slatini, smatra da je oštećeni Penzer sudu vjerodostojno prikazao tijek događanja nezakonitih radnji kojima je optuženi dogradonačelnik više mjeseci s Penzerom dijelio njegovu mjesečnu plaću, koja se kretala oko 2000 kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije