Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.02.2014. u 14:00

“Za dobre vijesti i mir u Ukrajini”, nazdravili su domaćin, dobra susjeda i dobri reporteri Nove TV, podižući čašu šampanjca ali i palac gore za dobro staro novinarstvo

U zemlji premreženoj korupcijom, zemlji galopirajuće nezaposlenosti, zemlji u kojoj premijer ne trpi svog najvažnijeg ministra, nacionalne televizije posljednjih dana posve ispravno svoje središnje dnevnike otpočinju vijestima iz Ukrajine. I danas vidajući ratne rane iz ne tako daleke prošlosti, hrvatski građani iznimno su senzibilizirani na potresne slike mrtvih, ranjenih i uplakanih ljudi koje dopiru s kijevskog Majdana pa je urednička odluka da im se posvete prve dnevničke minute zaista na mjestu.

Nova TV otišla je i korak dalje. U prilogu emitiranom sinoć u Dnevniku, njihovi su novinari posjetili pripadnike ukrajinske nacionalne manjine na hrvatskom istoku i s njima u društvu proveli, čini se, i čitav radni dan kamerom bilježeći njihove emocije dok sa zebnjom osluškuju vijesti iz domovine. Možda i najdojmljiviji trenutak dogodio se u domu Vukovarca Vasilja Vorasa kojeg je kijevska tragedija podsjetila na onu vukovarsku 1991. kojoj je osobno svjedočio.

Kamera Nove TV bila je tik uz njega i kad mu je na vrata zakucala susjeda Nina Dacić i, onako ljudski, zapitala: Kako mogu pomoći? “Moli se Bogu”, kaže joj zahvalno ovaj ukrajinski Hrvat. Da se posao radio ofrlje, nikad ne bismo doznali kako to izgleda kad je u dom obitelji Voras, nakon dana i noći provedenih u strepnji, naposljetku stigla dobra vijest, ona o primirju koje su jučer potpisali predsjednik Janukovič i oporbeni lideri.

“Za dobre vijesti i mir u Ukrajini”, nazdravili su domaćin, dobra susjeda i dobri reporteri Nove TV, podižući čašu šampanjca ali i palac gore za dobro staro novinarstvo.

PLUS

HTV-ova Anka Bilić Keserović nije se u Dnevniku Plus (opet) dala impresionirati, pa ni zaplašiti od premijera. Nek spašava zemlju, a novinarstvo ostavi novinarima

MINUS

Upravo onoliko koliko Nova TV Informativnim programom odskače kvalitetom spram javne televizije, isto toliko se blamira emitiranjem Policijske akademije 7 u elitnom terminu petkom

Komentara 3

BU
bubimima
16:58 22.02.2014.

Samo još da mi ova novinarka objasni kako nacionalnoj manjini Ukrajinaca domovina može biti Ukrajina. Nisam gledalaNovu TV pa mi nije jasno radi li se o nacionalnoj manjini ili o posjetiteljima odnosno imigrantima.

AR
arjavas
14:53 22.02.2014.

Bilić-Keserović je bila katastrofalna , stalno je Milanovića navodila na njegov sukob sa Linićem , kao da je to glavni problem u Hrvatskoj . Inizistirala je na predstečajnim nagodbama, o kojima smo cijelo poslije podne slušali od Linića , a a Linićev stav o predstečajnim nagodbama potvrdio je i u prvoj rečenici i Milanović . Svakom "normalnom " bi trebalo biti jasno da je Milanović podržao Linića i da na tom polju nema sukoba . Međutim Bilićka je ko "terijer " navalila na pitanja sukoba sa Linićem . Umjesto da inzistira na pitanjima rebalansa proračuna , da se dobiju bar osnovne naznake , gdje i kome će se rezati i na kojim poljima , da je inzistirala na pitanjima kada i koje značajnije investicije će konačno krenuti , ona inzistira na tračevima , podmećući još i da je veliki interes javnosti u kakvim je odnosima sa Linićem . K aj misli Bilićka da je veliki interes javnosti ono kaj nam novinari , željni senzacija , nameću svaki dan , i ko papige danima ponavljaju jedno te isto . Kad se dohvate jedne teme onda o njoj tarbunjaju iz dana u dan . Skoro da ima pravo Jurjević kad govori da novinari i mediji žele upravljati društveno političkim procesima , i da bi se svaki političar trebao klanjati do poda čim mu neki novinar postavi neko pitanje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije