Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavanje

Za djecu su igračke, a ne mine, bombe i eksploziv

mine02_ivg_kar_080108
Arhiva VL
16.02.2011.
u 14:40

Učenici su upozoreni da minsko-eksplozivna sredstva, ako ih slučajno nađu, ne dotiču i ne uzimaju u ruke jer mogu biti smrtonosna

Danas je u riječkoj OŠ Nikole Tesle, na poziv koji je u policiju stigao iz škole, održano predavanje o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava. Predavanje je održao Kruno Kaurić, voditelj Protueksplozijskog odsjeka Policijske uprave primorsko-goranske.

Učenici petih razreda upoznati su s ozbiljnošću i nesagledivim posljedicama nestručnog rukovanja minama, bombama ili eksplozivom. Kako je naglasio Kaurić, iako na području Primorsko-goranske županije nije bilo bojišnica u Domovinskom ratu, mnogi su branitelji “za uspomenu“ s bojišnica u svoje domove donijeli razna minsko-eksplozivna sredstva. Usto, na našem području još uvijek se mogu pronaći tehnički ispravna, a time i ubojita eksplozivna sredstva zaostala još iz Drugoga svjetskog rata.

Učenici su upozoreni da ne dotiču i ne uzimaju u ruke minsko-eksplozivna sredstva i njima nalik nepoznate predmete ako ih slučajno nađu, jer mogu biti smrtonosna.

Učenici su imali priliku i pogledati neka školska minsko-eksplozivna sredstva, bez eksplozivnih punjenja, a iz njihovih reakcija moglo se zaključiti da su većinu već vidjeli ranije.

Iz Odjela za prevenciju PU primorsko-goranske najavljuju da će i u buduće organizirati slična predavanja u školama kako bi djecu podučili i poručili im da se i dalje igraju igračkama, a ne stradavaju od zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije