Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAČEKALI SE

Za Dan općine otvorit ćemo u Viru prvu špinu

13.07.2012., Vir - Nacelnik opcine Vir Kristijan Kapovic svecano je otvorio svjetionik Lanternu preuredjen u hotel s pet zvjezdica
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
30.07.2014.
u 22:33

Projektom vrijednim 140 milijuna kuna osigurani su priključci za 1100 objekata. Preostalih 9000 bit će u drugoj fazi

Otok s oko deset tisuća vikendica, odnosno s više od 40.000 ljudi tijekom ljeta, konačno će dobiti vodu i kanalizaciju. Prva dva objekta na magistralni cjevovod od Zadra do Vira bit će priključena za Dan općine, 29. kolovoza. Tvrdi to načelnik Kristijan Kapović, zadovoljan činjenicom da će Vir, koji je imao velikih problema zbog nedostatka vodoopskrbe i odvodnje, konačno dobiti i te kako važnu infrastrukturu. Na otoku je prošlih ljeta bilo i velikih zdravstvenih problema zbog miješanja sadržaja iz bušotina i crnih jama. Nakon lavine zahtjeva za legalizaciju i gradnju vodoopskrbnog sustava, konačno stvaraju uvjete za Kapovićev cilj – da Vir postane grad.

– Nakon desetljeća nastojanja i dugogodišnjih radova, napokon bi krajem kolovoza trebala poteći voda na našem otoku. Projekt gradnje vodospreme, crpne stanice i cjevovoda od Zadra do nas te mjesna mreža vodovoda i odvodnje stajali su ukupno oko 140 milijuna kuna. Sagrađena je mreža za priključenje 1100 objekata. Obavljaju se posljednji tehnički pregledi i provjerava zdravstvena ispravnost vode kako bismo mogli otvoriti prvu špinu – rekao je Kapović.

U nekoliko sljedećih godina priključivat će se i ostali objekti te u sklopu zajedničkog projekta poboljšati opskrba vodom i sustav odvodnje Nina, Privlake, Vrsi. Unatoč tome što oko 9000 objekata neće biti priključeno u prvoj fazi, skoro puštanje hidranta u pogon kod virskog groblja znači i jeftiniju opskrbu pitkom vodom.

>> Vir - otok bespravne gradnje postaje destinacija za najbogatije

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar gecdra
gecdra
06:10 31.07.2014.

Halo bre frane kaj ti je to špina?

DU
Deleted user
08:12 31.07.2014.

Jel i to bespravno sagrađeno?

ML
micovir.legionar
15:33 11.09.2014.

mislim zasto se sire dezinformacije ?da cijevi jesu na viru ali vode nema ,a i nece ici tako brzo ,vodosprema je navodno pukla a domacinstva hmmm pitanje kad ce dobit vodu isto tako i ta firma vir vodovod posluje godinama u debelom minusu a narod sanira taj apsurd,treba doci na vir i vidjeti uvjeriti se dali je to tako a ne pisati kad ti netko posalje dopis iz opcine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije