Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVA

Za Dan neovisnosti koncert u Kninu posvećen Anti Gotovini

thompson, gotovina (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/7
09.10.2010.
u 00:10

Na jednom od zidova dvorane je stoga bio izvješen veliki plakat s portretom Gotovine u generalskoj odori.

'Sritan ti rođendan, generale!', nazvan je koncert povodom Dana neovisnosti koji je upravo održan u sportskoj dvorani kninske srednje škole. Glazbeno-recitatorska priredba koju su priredili Braniteljski portal i prijatelji, kako se ističe, bila je u prvom redu posvećena Anti Gotovini, hrvatskom generalu kojemu se i dalje sudi na Međunarodnom sudu u Haagu.

Na jednom od zidova dvorane je stoga bio izvješen veliki plakat s portretom Gotovine u generalskoj odori i natpisom 'Domovini vjerni Janjevci', a glavnina izvođača je potom redovito za svojega nastupa pozdravljala 'generala Antu'. Koncert je započeo nastupom Dane Jurića , guslara s osebujnim brkovima, koji je ispod golemog križa načinjenih od ukljkučenih žarulja, gusleći u svojim stihovovima prvi izrazio želju da se A. Gotovina što skorije vrati u domovinu.

- Imamo prekrasno more, planine, rijeke, doline, brda, otoke... Cijeli svijet piše našom penkalom, nosi naše kravate... Pozdravljamo se Bog i Hrvati... - kazivala je voditeljica Lejdi Oreb, koja je u svojim uvodnim riječima isticala kako je važno da Hrvati budu ponosni na sebe i svoju domovinu, te da je važno zaštititi mlade naraštaje od pogubnog utjecaja 'suveremenih zala', kao što je lažno bljštavilo koje serviraju neki mediji i tome slično.

Kninsku priredbu je osiguravao veliki broj policajaca, no oni nisu imali posebnoga posla s mogućim problematičnim posjetiteljima.

Posjetitelja je bilo mnogo, a pristigao je i šibenski biskup mnsg. Ante Ivas u društvu kninske gradonačelnice Josipe Rimac.

- Ante, Ante, svi smo za te... - pjevao je jedan od izvođača, Niko Bete, dok je publika s posebnim oduševljenjem popratila nastup Vinka Coce i drugih. No, ipak, mnoštvo se podiglo na noge tek kada je na pozornicu stupio pjevač Marko Perković Thompson i bez pratećeg sastava izveo dvije svoje pjesme. To je bio i vrhunac kninske proslave, koja je osim Ante Gotovine slavila i Dan neovisnosti Hrvatske.

Komentara 277

S9
stric 90
11:21 09.10.2010.

skojevac kamo ćeš ajmoooo! -lagano opančiće na nožice -frulicu u ručice -ovčice pridase -trorogu kapicu partizančicu na glavicu -lagano u troskocima odskakući prema otadžbini i pssssssssssssst omladinac!!!!

OB
-obrisani-
11:23 09.10.2010.

stric 90 \"Kokardašu \" je....\"najdraža\": \"ZBOG, ANICE I..BOKALA VINA.....\"...:-)

OB
-obrisani-
11:21 09.10.2010.

.. ..AJMO....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije