Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bradata aukcija u Vinkovcima

Za bradu Siniše Šunjića donirano 2.600 eura

Bradata aukcija
Foto: Branimir Bradarić
1/3
29.11.2023.
u 12:59

- Akcija je zainteresirala veliki broj građana Vinkovaca i okolice koji su došli saznati više o prevenciji raka testisa i prostate te pomoći na način kako i koliko mogu – kaže jedan od organizatora akcije u Vinkovcima Krešimir Španić

Dosadašnja iskustva su pokazala kako su muškarci prilično slabo upućeni u preventivne metode raka testisa i raka prostate te da se o tim problemima počinje saznavati tek kada se bolest pojavi. Upravo radi toga u Vinkovcima je održana prva Bradata aukcija izvan Splita tijekom koje su prikupljanja sredstva za Ligu protiv raka Vinkovci.  Govoreći o tome kako je došlo do ove akcije u Vinkovcima Krešimir Španić,  rekao je kako je sve počelo s prijateljstvom s Sinišom Šunjićem iz Splita i Markom Sučićem koji su razmišljali kako svrhu Movember pretvoriti u nešto društveno korisno što je rezultiralo Bradatom aukcijom koja je sada održana i u Vinkovcima. 

- Poslije svega možemo reći kako smo iznimno zadovoljni cijelom akcijom. Akcija je zainteresirala veliki broj građana Vinkovaca i okolice koji su došli saznati više o prevenciji raka testisa i prostate te pomoći na način kako i koliko mogu – kaže jedan od organizatora akcije u Vinkovcima Krešimir Španić.

Program je zaista bio više nego interesantan pa su tako organizirali i edukacijsko predavanje na teme "Epidemiološki prikaz malignih bolesti kod muškaraca", "Tumori testisa i prostate" i "Patohistološka dijagnoza karcinoma prostate, Održan je i stand up nastup na kojemu su posjetitelji na ime ulaznice donirali sredstva za rad Lige protiv raka Vinkovci.

Ipak, središnji dio akcije bila je Bradata aukcija koja je održana u vinkovačkom kafiću Excellent koji je za tu potrebu osigurao besplatno piće koje su posjetitelji plaćali donacijama. Tom prilikom je i više muškaraca odlučilo obrijati svoje brade za koje su se prikupljala sredstva za rad Lige. Interesantno je kako je Siniša Šunjić, suproketač projekta Bradata aukcija za svoju bradu prikupio 2.600 eura!!! 

-Koliko smo točno sredstava prikupili još uvijek ne znamo jer sredstva i dalje pristižu ali možemo reći kako smo iznimno zadovoljni. Drago nam je što smo kod muškaraca podigli svijest o tome koliko je važna prevencija raka testisa i prostate i vjerujem da smo neke od njih "natjerali" da odu na preventivni pregled. Već sada možemo reći kako ćemo nastaviti i dalje raditi i da ćemo Bradatu aukciju u Vinkovcima provesti i iduće godine. Plan nam je, zajedno s Ligom protiv raka Vinkovci, organizirati povremeno i razna predavanja, a u sve uključiti i vinkovačku bolnicu i osigurati jedan dan u mjesecu da muškarci mogu doći na preventivni pregled bez uputnice – zaključio je Španić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije