Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI Odjeli se užurbano obnavljaju

Za bolnicu Šibenik kriza – ni izbliza!

26.03.2009.
u 15:28

Recesija neće utjecati na obnovu kirurgije i ORL-a, dva najveća odjela Opće bolnice Šibenik koja su posljednjih mjeseci pretvorena u velika gradilišta. Stezanja pojasa zasad nema ni u nabavi opreme, a s obzirom na financijsku krizu, dr. Željko Burić, ravnatelj bolnice, tvrdi da će svi poslovi biti završeni na vrijeme.

– U drugoj polovici srpnja ove godine najvitalniji dio ove ustanove, kirurgija i ORL, ponovno će proraditi, i to u punom kapacitetu. Obnova stoji 12 milijuna kuna, a novac, oko osam milijuna kuna, osigurali smo još lani iz decentraliziranih sredstava. Ostatak, četiri milijuna kuna, dobivamo povratom duga tvrtke Rivijera. Znači, financijske krize nema. Bolnica će dobiti tri nove operacijske dvorane opremljene najsuvremenijom opremom – kazao je dr. Burić.

Obnova otorinolaringologije stoji 5,5 milijuna kuna, a taj je novac lani osigurala država, odnosno 3,5 milijuna kuna dala je Vlada RH, a ostatak Ministarstvo.

– Jedina promjena u planu financiranja nastala je u nabavi opreme. U prvoj fazi kupujemo sve najpotrebnije kako bi odjeli mogli funkcionirati (krevete, aparate...), tako će pacijenti dobiti potrebnu skrb, a u drugoj planiramo rješavati detalje... U svakome slučaju, bude li nedostajalo novca, dio opreme kupit će se iz decentraliziranih sredstava za iduću godinu – kaže dr. Burić. Kada će početi obnova Odjela ginekologije, posljednje rak-rane bolnice, Burić nije znao reći.

– Išli bismo s idejnim rješenjem na jesen, ali tko zna, sve ovisi o situaciji – zaključuje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije