Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za ALS u pet dana skupljeno 73 tisuće kuna

Što se tiče onih s estrade koji su se polijevali, njihovih imena nema, kazala je predsjednica udruge Neuron Slavica Horvat
31. kolovoza 2014. u 21:32 2 komentara 1346 prikaza
ALS
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U pet dana (od 25. do 29. kolovoza), otkad je u nas otvoren žiroračun na kojem se prikuplja novčana pomoć za oboljele od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), prikupljeno je 73.000 kuna. Ovaj podatak iznijela nam je osnivačica i predsjednica udruge Neuron Slavica Horvat, majka djeteta oboljelog od te bolesti. Upitana može li reći tko je sve od poznatih osoba u nas, koje su u znak podrške akciji objavljivale snimke polijevanja hladnom vodom, uplatio donaciju na žiroračun, gospođa Horvat otkrila je da su to učinili: Zdravko i Zoran Mamić, Mario Mandžukić, Niko Kovač te Ivica Todorić. Iznose nije htjela otkriti.

Što se tiče onih s estrade koji su se polijevali, njihovih imena nema. Znam da je u Ameriku poslan upit je li netko iz Hrvatske možda novac donirao na tamošnji račun, no odgovor još nije stigao. Zadovoljna sam s prikupljenim iznosom jer prije tjedan dana u nas se nije ni znalo što je to ALS, a ljudi oboljeli od te bolesti nisu bili čak ni statistički broj – reče S. Horvat.

>> I u Hrvatskoj počelo skupljanje novca za oboljele od ALS-a

>> Majka mi je umrla od ALS-a, a oni su jednu tešku bolest uspjeli svesti na 'Zvijezde plešu'

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • onazg:

    Drži se, majko...

  • majusko:

    Bravo populisti. Cilj je bio skupiti novac a ne da se vi poljevate i pokazete kako ste cool. Nase tzv. zvijezde su jos jedan puta pokazale koliko su jadne. Bitno sa svi Todorica pljuju.