Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupce nagovarali na

Za akciju pomoći gladnima mladi iz G. Hrašćana dali čak 10 volontera

'16.03.2013., Nedelisce - Volonteri iz udruge mladih Gornji Hrascan dijele letke u trgovini Metss i prikupljaju namirnice koje potom doniraju socijalno ugrozenima. Rijec je o akciji organizacije Banka
'Marko Jurinec/PIXSELL'
18.03.2013.
u 11:30

Počeli su održavati i predavanja kojima i mlade iz ostalih 10 naselja u općini Nedelišće upoznaju s prednostima postojanja udruge mladih

Osim stalnih humanitarnih i ekoakcija, Udruga mladih Gornji Hrašćan počela je poučavati mlade iz ostalih naselja kako \"do udruge\"

U gradovima i općinama Varaždinske i Međimurske županije u subotu je organizirana akcija udruge Banka hrane. Mladi volonteri nagovarali su kupce raznih trgovina da kupe i nešto od trajnih namirnica, koje se potom skladište te na kraju dijele potrebitima.

Istaknuli su se članovi Udruge mladih Gornji Hrašćan koji su za ovu akciju dali čak - 10 volontera!

- Općina Nedelišće pitala je nedavno ustrojeni Savjet mladih općine, a oni pak su pozvali nas, jer smo za sad jedina udruga mladih, s 30-ak članova. Nikome nije bio problem izdvojiti nekoliko sati za ovu akciju - kaže Deni Kovač, predsjednik hrašćanske udruge.

- Volonteri su dijelili letke u kojima je opisano što ljudi mogu kupiti te potom staviti u kutiju na izlazu iz trgovine. Uglavnom su poželjne trajne namirnice, poput brašna, tjestenina i slično, koje se mogu uskladištiti. Općina već ima popis socijalno ugroženih mještana kojima su namijenjeni ti proizvodi - dodao je Damir Herman, predsjednik općinskog Savjeta mladih (također mještanin Gornjeg Hrašćana!).

Osim stalnih humanitarnih i ekoloških akcija Hraščinčari su počeli održavati i predavanja kojima i mlade iz ostalih 10 naselja u općini upoznaju s prednostima postojanja udruge mladih te kako ustrojiti i voditi udrugu. Prošli tjedan poučili su susjedne Črečinčare.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije